Kent Haberleri

Gençlere 1.000 lira bayram ikramiyesi verilecek mi?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala gençlere bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Peki, gençlere 1.000 lira bayram ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala gençlere bayram ikramiyesinin verilip, verilmeyeceği gündemde yer almaya devam ediyor.

Sosyal medyada yükseköğretim öğrencilerine bayramlarda verileceği iddia edilen 1000 TL bayram harçlığı başvurusu e-devlet üzerinden mi yapılacak? gibi sorular sorgulanmaya devam ediyor. Öğrenciler, Gençlere 1.000 lira bayram ikramiyesi verilecek mi? sorusuna yanıt ararken konuya ilişkin değerlendirmeleri sorguluyor. İşte söz konusu iddialara ilişkin merak edilenler...

GENÇLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Sosyal medyada yükseköğretim öğrencilerine bayramlarda verileceği iddia edilen 1000 TL bayram harçlığı başvurusu e-devlet üzerinden mi yapılacak? gibi sorular sorgulanmaya devam ediyor. Öğrenciler, Gençlere 1.000 lira bayram ikramiyesi verilecek mi? sorusuna yanıt ararken konuya ilişkin değerlendirmeleri sorguluyor.

Ahaber'de yer alan detaylara göre, üniversite öğrencilerine tıpkı emekli vatandaşlara sağlandığı gibi dini bayramlarda yılda iki kez bayram ikramiyesi verileceği iddia ediliyor.

"Bayram harçlığı" adı altında üniversiteli gençlere verilecek paranın 1000 lira tutarında olması da yine iddialar arasında yer alıyor.

BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Üniversite öğrencilerine sağlanacağı söylenen bayram harçlığı ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğü iddia ediliyor. Fakat ikramiye ile ilgili henüz resmi bir bilgi bulunmuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 'bayram harçlığı başvurusu' ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Bazı sosyal medya mecralarında Bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayrı ciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır.

Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir.

Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2023 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı'nın 1. günü bu yıl 28 Haziran'da idrak edilecek. Bayram, 1 Temmuz Cumartesi akşamı sona erecek.

Öğrencilere ödenecek bayram ikramiyelerinin Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarılması bekleniyor. Konuya dair resmi bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika Haziran zammı! Rakamlar bir bir verildi! Sürücüler tam bu kadar zam gelecek

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla köy evi ve deprem konutu inşa ediliyor!

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!