Toki

Gençlere TOKİ 2022 Sosyal Konut'ta dev fırsat! Bakan kurum açıkladı! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde geçlere özel fırsat! Ailesiyle birlikte ikamet eden gençler, anne baba gelirine ya da ev sahipliğine bakılmadan başvuru yapabilecek! Hemen bakın, bakan Kurum açıkladı.Ülke genelinde 5 senede 500 bin konut, 250 bin altyapılı arsa, 50 bin işyeri satışa çıkacak

Tarihi konut kampanyası somunda başladı. Ülke genelinde 5 senede 500 bin konut, 250 bin altyapılı arsa, 50 bin işyeri satışa çıkacak. İlk etapta ise 250 bin konut, 100 bin altyapılı arsa ve 10 bin işyeri projeleri gerçekleştirilecek.

Projelerden dar gelirli vatandaşın yararlanması için başvuru yapanlara evinin olmaması zorunluluğu getirildi ve gelir sınırı koyuldu. İstanbul’da hane geliri 18 bin Türk Lirası, diğer illerde 16 bin Türk Lirası altında olanlar bu konutlara başvurabilecek. Koşulların belirlenmesinden sonra ailesiyle yaşayan gençlerin büyük kısmı şartları karşılayamayacağını düşünse de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, müjdeyi verdi.

GECİN GELİRİ BAZ ALINACAK!

Sosyal Konut projesinin ayrıntılarını kamu ile paylaşmak için basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Kurum, 18 yaşından büyük gençleri, ailesiyle yaşasa da ayrı değerlendirdiklerini belirtti. Kurum, “18 yaşını geçmiş kişiler orada misafir. Dolayısıyla 18 yaşına gelmiş gençlerimiz evdeki ikamet ve hane halkından sayılmıyor. Ailesiyle oturduğu ya da nüfusa kayıtlı olduğu şehre başvurabilir. Aile geliri değil, gencin geliri önemli” şeklinde konuştu. 

Böylece anne baba geliri söz gelimi 30-40 bin Türk Liraso olan bir genç, kendi geliri İstanbul’da 18 bin lira, diğer illerde 16 bin lira altında ise başvurusunu gerçekleştirebilecek. Anne babanın ev sahipliği durumu değil, gencin kendi durumu göz önünde bulundurulacak. Eğer üzerine bir tapu kaydı bulunmuyorsa dev fırsattan o da yararlanabilecek.

İLK KEZ GENÇLER DE LİSTEDE!

Sosyal konut projelerinde emekli, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılıyor. Bu sene ise ilk defa listede gençlere de yer verildi. Konuyla hakkında analiz yapan Bakan Kurum, “Ayırmış olduğumuz kontenjanlarla birlikte, pozitif ayrımcılık olarak ifade ettiğimiz kontenjan sıralamamız şöyle; Şehit ve gazi ailelerimiz için 12 bin 500 konut ayırıyoruz. Engelli kardeşlerimize yine aynı şekilde 12 bin 500 konut ayırıyoruz. Emeklilerimize ve gençlerimize de 50’şer bin konut kontenjanı bu proje kapsamında sunuyoruz. Gençlerimiz bu projeyle ilk defa özel bir konut hakkına sahip olacaklar. Eylül 1992 tarihinden sonra doğan genç kardeşlerimiz onlara ayrılan kontenjan üzerinden müracaat edebilecekler. Başvuru için 18 yaşı kıstasımız var” dedi.

TOKİ iş yeri fiyatları 350 bin TL'den başlıyor! İşte şehir şehir tam liste

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

40 soruda TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi 2022!