Kent Haberleri

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. Peki zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek? İlk Asgari Ücret Komisyonu toplantısı 13 Haziran tarihinde yapılırken, ikinci toplantı tarihi 19 Haziran olarak açıklandı

2023 Asgari ücret ara zammı doğrultusunda görüşmelere start verildi. İlk Asgari Ücret Komisyonu toplantısı 13 Haziran tarihinde yapılırken, ikinci toplantı tarihi 19 Haziran olarak açıklandı. 

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zam, bazı alanlardaki tutarları ve başka maaşları da etkileyecek. Binlerce vatandaş, 'Temmuz'da Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını internetten merakla araştırıyor. 

Ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. 

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek? 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; GSS prim borcu ile ilgili detaylar son günlerde en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, asgari ücrete yapılacak temmuz ara zammı ile birlikte tekrar hesaplanacak. 

GSS primlerinde de asgari ücrete gelen maaş zammı oranında yükseliş yaşanacak. 

Geliri brüt asgari ücretin 3'te birinden düşük olan vatandaşların primlerini devlet karşılıyor. Geliri bunun üzerinde olanlar ise prim ödemelerini kendisi yapıyor. 

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek? 

GSS hesaplaması brüt asgari ücretin yüzde 3'ü dikkate alınarak yapılıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, 2023 yılının ilk 6 ayı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini aylık 300,24 Türk Lirası şeklinde açıklamıştı. 

Binlerce vatandaş, 'Temmuz'da Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Bu çerçevede, asgari ücret zammına göre, Genel Sağlık Sigortası primi tek tek hesaplandı. 

GSS PRİMİ TEMMUZ'DA NE KADAR OLACAK? 

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması durumunda en düşük GSS primi 390,3 Türk Lirası'na, yüzde 40 zam yapılması halinde 420,33 liraya, yüzde 50 zam uygulanırsa da 450,36 Türk Lirası'na çıkacak.

Borsa günü yükselişle açtı! 16 Haziran 2023

2023 Haziran Aile Destek Programı ile hesaplara peş peşe 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Bu paraları kaçırmayın!

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın!