21 / 05 / 2024

Nişantaşı'nda 1 yıl önce yapılan yol çöktü!

 Nişantaşı'nda 1 yıl önce yapılan yol çöktü!

Şu günlerde bu sokaktan geçen sürücüler yolun orta yerindeki çukura düşüp neye uğradığını şaşırıyor



Velinin dönüşüm isyanı


İlköğretimdeki dönüşüm uygulaması velileri tedirgin etti. İlkokul kısmı iptal edilen Eyüp’teki okulun velileri toplanıp “Okulumuzu elimizden almayın” diye haykırdı


Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ilköğretim ve Eğitim Kanunu’nda değişikliğe gitti. Buna göre; ilköğretimin birinci ve ikinci kademeye ayrılmasına karar verildi. Yani okulların bazıları ilkokula, bazıları da ortaokula dönüştürülecek.


Gelin görün ki İstanbul gibi gibi bir metropolde bu dönüşüm hiç de kolay olmayacak... Zira bir belirsizlik ortamı var. Şöyle ki; ortaokula dönüşecek okulların ilkokul kısmındaki öğrencilerin nereye, nasıl nakledileceği henüz netlik kazanmış değil. Minik öğrencilerin mahallelerinden uzak, kilometreler ötedeki okullara nakledilmesi söz konusu.


Belirsizlik


Hal böyle olduğundan veliler de endişeli. Tıpkı Eyüp’teki Hacı İslam Ülker-Hacı Şakire Ülker ilköğretim Okulu’nun velileri gibi. Okulun ilkokul kısmının iptal edilip ortaokula dönüştürüleceğini öğrenen veliler, çocuklarının hangi okullara gideceğini merak ediyor. Fakat bu sorunun yanıtını bir türlü alamıyorlar, öğrencilerin birkaç okula nakledileceği söyleniyor. Ne var ki çocukların gideceği okullar hayli uzak. En yakını birkaç kilometre. Tabii küçücük çocukların ana caddeleri geçip karda kışta onca yolu yürüyeceği düşünülürse ortada ciddi bir sorun olduğu aşikâr. işte bu nedenle de veliler geçtiğimiz günlerde okul önünde toplanıp protesto gösterisi düzenledi ve şu açıklamayı yaptı :


Rahat oılun


“Milli Eğitim Bakanlığı’nm genelgesine göre; şartları uyan okullar tekli eğitime, uymuyorsa ikili eğitime geçebilecek. Bizim okulumuzda şartlar tekli eğitime uyuyor. Okulun fiziki yapısı gereği ilk ve ortaöğretim öğrencileri aynı anda, farklı ortamlarda eğitim alabilecek dürümdalar. Buna rağmen ilkokul kısmı iptal ediliyor. Çocukların farklı bir okula gitmesi büyük zorlukları da beraberinde getirecek. Biz okulumuzun yerinde ve tekli eğitime göre dönüşmesini istiyoruz...”

Veliler tepkilerini işte böyle dile getiriyor. Peki yetkililer ne diyor? Velilerin görüşlerini aktardığım II Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, şu açıklamayı yaptı:


“1 Haziran’a kadar hangi okulların dönüşeceği netlik kazanacak, öğrenciler de veliler de rahat olsun, onları tedirgin edici bir uygulama olmayacak.”



Milletin yolu 70 yıl dayanıyor bizimkiler ancak 1 yıl


İstanbullu’nun bitmeyen derdi, delik deşik yollar. Asfalt ya da parke taş hiç fark etmiyor. Çöken yollar, açılan çukurlar hem sürücülere hem de yayalara eziyet çektiriyor. Üstüne üstlük yeni yapılan yollar bile bir bakmışsınız paramparça olmuş, örnek mi istiyorsunuz? Buyrun Nişantaşı’na.


Nasıl bir işçiliktir


Fotoğraf Vali Konağı Caddesi Kodaman Sokak’ta çekilmiş. Görmüş olduğunuz gibi yolun orta yeri çökmüş durumda, işin en tuhaf yanı ne biliyor musunuz? Bu sokağın daha yeni yapılmış olması. Artık nasıl bir malzeme kullanılıyor, nasıl bir işçilik yapılıyorsa henüz üzerinden 1 yıl bile geçmeden yepyeni yol çöküyor.


Şu günlerde bu sokaktan geçen sürücüler yolun orta yerindeki çukura düşüp neye uğradığını şaşırıyor. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar da aynı şekilde zorluk çekiyor. Amerika’da yollar 70-80 yılda bir yenileniyor, bizde 1 yıl bile dayanmıyor.


Esra Boğazlıyan / Gazete Habertürk




Geri Dön