Noterde senet imzalanmaz, satış vaadi sözleşmesi yapılır!

Posta Gazetesi Yazarı Taner Heper, ortak aldığımız konutu akrabam vermiyor ne yapabilirim diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!




1995'te yakın akrabam ile birlikte bir daire aldık. Paraları yarı yanya verdik ama daire onun üzerine oldu. Kocamın üzerine noterde yarı hisseye tekabül eden 50 bin liralık senet yaptılar. Kocam öldü, akrabam şimdi dairenin yarısını bana vermeye yanaşmıyor. Noter senedi geçerli midir? Kanunen ne yapabilirim? 


Doğrusu size yardım etmek isterdim ama sorunuzun içinde bulunan ‘noter senedi’ nedir, bunu görmeden bilmeden yanıt vermek doğru olmaz. Senet dediğiniz zaman bir borçlanma akla gelir, ancak umumiyetle bu noterde yapılmaz, noterde satış vaadi sözleşmesi yapılır. Sizinki satış vaadi mi, yoksa bir başka şey mi? Önerim, ya elinizdeki belgeyi bir meslektaşıma gösterin, hukuki değerlendirmeyi o yapsın veya bana bu belgenin niteliği hakkında açık bilgi verin ben de size vasıfları ve hukuki sonucu hakkında yanıt vereyim, ancak yardımım böyle olabilir. Ancak elbette yadırgadığım husus şu: Paranın yarısını veriyorsunuz da neden tapuda yarısını almıyorsunuz? Bunun yanıtını merak ediyorum.


Taner Heper/Posta




Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak
Kara listeye girenlerin sayısında dikkat çeken artış
Bakanlık tek tek cevapladı! İşte GES'le ilgili merak edilen 10 soru ve yanıtları
Arsa tahsisi olmadan satış vaadi yapılabilir mi?
Senetlerde tüketicileri koruyacak yeni bir düzenleme geliyor!
Sizden habersiz taşınmazınız satılabilir mi ?