Magazin

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın yaşadığı daire 12 milyon 775 bin TL'ye satılıyor!

Genelev patroniçesi olarak bilinen ve eski vergi rekortmenleri arasında yer alan Matild Manukyan'ın İstanbul Şişli’de hayatını kaybettiği Huzur Palas’taki dairesi 12 milyon 775 bin liraya satılıyor. 

Eski vergi rekortmenleri arasında yer alan ve genelev kraliçesi şeklinde tanınan Matild Manukyan'ın uzun seneler boyunca yaşadığı ve 2001 yılının Şubat ayında 89 yaşında yaşamını yitirdiği Huzur Palas’taki dairesi satılıyor.

Genelevlerinden elde etmiş olduğu geliri gayrimenkule yatırarak olağanüstü boyutlarda bir servetin sahibi olan Matild Manukyan’ın dairesi dört oda, bir salon. 

Verilen detaylara göre Abide-i Hürriyet Caddesi’ne bakan net 170 metrekare alana sahip konut için istenen rakam ise 12 milyon 775 bin Türk Lirası.

Dünya gazetesine önemli açıklamalar yapan dairenin satışına aracılık eden emlak firması çalışanı söz konusu dairenin içinin tamamen yenilendiğini söyledi.

MATİLD MANUKYAN MÜZESİ DE SATILMIŞ

Şişli'deki Huzur Palas’ın 3. katında  ‘Matild Manukyan Müzesi’ bulunuyordu. Buradaki karşılıklı iki konutun da kısa bir zaman önce bir inşaat şirketine satıldığı belirtildi.

Matild Manukyan’ın tek oğlu Kerope Çilingir, annesinin ölümü üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada, Manukyan’ın ardında vasiyet bırakmadığını dile getirerek, “Ölmeden önce benden, oturduğu apartmana yapılacak müzeyi tamamlamamı istedi. Tek varisi benim” ifadelerini kullanmıştı.

MİRASI DAVALIK OLMUŞTU

Matild Manukyan’ın tek mirasçısı oğlu Kerope Çilingir’di fakat Muşlu Bekiran Aşireti’ne mensup olan 36 kişi, Manukyan’ın mirasçısı oldukları iddialarıyla mahkemeye başvuru yapmış ve mahkeme söz konusu bu davayı reddetmişti.

Matild Manukyan’ın varisi Kerope Çilingir’e bir dava da kızı Dora Çilingir’den gelmişti. Paylaşılan detaylara göre Dora Çilingir, Kerope Çilingir’in evlendiği ve kendisinden 40 yaş küçük 3. eşi Neslihan Kahraman’dan şikâyetçi olmuştu. Gerekçesi de babasının sahte belge ve raporla Neslihan Kahraman ile evlendirildiği iddialarıydı. Mahkeme devam ederken Kerope Çilingir 2020 yılının Ağustos ayında 80 yaşında yaşamını yitirdi.

Kerope Çilingir’in ölümünden kısa bir süre sonra mahkemeden evliliğin iptali şeklinde karar çıktı ve bunun üzerine Matild Manukyan’ın mirası torunları Dora ve İlda Çilingir’e geçti. Kerope Çilingir’in Linda ve Mayk adlı iki çocuğu da kendisinden önce yaşamını yitirmişti.

 

İki ildeki 12 adet arsa ve araziyi taksit ve indirim fırsatıyla satışa çıkıyor! Milli Emlak arsa satışı! 

Ev sahibi kiracı arasında yeni kriz! Yıllık kira ödemesi! 12 aylık peşin kira bedeli belirlenirken bu ayrıntıya dikkat!

TOKİ'den başkent Ankara'ya 545 konutluk yeni proje müjdesi!