Ekonomi

Geri ödemesiz 250 bin lira için acele edin

KOSGEB'in vereceği 250 bin liralık geri ödemesiz hibe desteği için başvurular başladı. Şartları taşıyorsanız elinizi çabuk tutun. İşte programın detayları...Bazı mesleklerin gelecek nesillere aktarımı ve devamlılığın sağlanabilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen hibe programında üst sınır 250 bin lira

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) bazı iş kolları için 250 bin liraya varan geri ödemesiz hibe desteği için başvurular başladı. Bazı mesleklerin gelecek nesillere aktarımı ve devamlılığın sağlanabilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen hibe programında üst sınır 250 bin lira. KOSGEB'in yürüttüğü Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı çerçevesinde; geri ödemesiz olarak verilecek hibe programında meslek sahibinin yetiştireceği personel için verilecek destek 150 bin lira. Program ayrıca; kuruluş, işletme, yetiştirme, makine, teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıkları altında destekleri kapsıyor.

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre şu ana kadar 602 işletmenin ön başvurusunu kabul etti. Bu kapsamda destekten yararlanabilmek için en önemli koşul KOSGEB veri tabanına kayıt olmak. KOSGEB'e kayıt olmak için başvurular 30 Eylül'e kadar sürecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapılan ön başvurular arasında gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri gibi meslek dalları yer alıyor. Şu ana kadar 800 işletme başvururken bu başvuruların 602 tanesi kabul edilmiş durumda. Programdan yararlanmak için 30 Eylül’e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmak gerekiyor.

Ön başvuru yapan işletmeler arasında 31 farklı geleneksel meslek yer alıyor. Programla seramik (çömlek-çini), ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri, çalgı yapımcılığı, dokumacılık gibi mesleklerde usta-çırak ilişkisinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye genelinde 72 ilden başvuru gelirken en fazla başvurunun yapıldığı iller sırasıyla İstanbul, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa oldu.

Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanırken makine ve teçhizat giderleri için 50 bin lira destek sağlanacak. Makine ve teçhizatta en fazla 3 yaş şartı aranacak, yerli olması durumunda yüzde 15 ek ödeme yapılacak. Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında ise 45 bin liraya kadar destek verilecek.

 

250 bin lira hibe için başvurular başladı İşte faydalanacak meslekler

TÜBİTAK’tan girişimcilere 450 bin TL hibe desteği! Son başvuru tarihi 29 Temmuz

Faizsiz 50 bin TL hibe desteği! İşte aranan şartlar…