Kent Haberleri

Gevrek ve Araplı göletleri tamamlanma aşamasında!

Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında başlatılan proje kapsamında Sorgun Gevrek Köyü ve Araplı Köyü’ne inşa edilen göletler, ihale süreleri tamamlanmış olmasına karşın bitirilemedi.

Sorgunda yapımı planlanan Gevrek ve Araplı göletleri bitirilmeyi bekliyor. 


Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında başlatılan proje kapsamında Sorgun Gevrek Köyü ve Araplı Köyü’ne inşa edilen göletler, ihale süreleri tamamlanmış olmasına karşın bitirilemedi. 


Konuyu yakından takip eden İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, DSİ tarafından Yozgat’a birçok yatırım ve proje uygulandığını ve bunlardan gölet projesi olan Gevrek Göleti ve Araplı Göleti’nin henüz tamamlanamadığını söyledi. 


Proje sahibi DSİ 12. Bölge Müdürlüğü adına konuyla ilgili bilgi aktaran DSİ 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ise Gevrek Göleti’nde proje değişikliğine gidildiğini ve bundan dolayı bir uzama olduğunu, Gevrek Göleti’nin zemininden kaynaklanan bir problemden dolayı yeniden proje hazırlandığını bildirdi ve “Müteahhit firma projeleri hazırlıyor. Bu problemden dolayı orada süre uzatmış olduk. Hazırlanan projenin ardından çalışmalarımız devam edecek” dedi. 


Araplı Göleti’nde ise yüklenici firmadan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı projenin ilerleyemediğini,bu kapsamda Sorgun’un Araplı Köyü’ne inşa edilecek olan Araplı Göleti’nde de yapım işini üstlenen yüklenici firmanın mali sıkıntılar yaşadığı ve bundan dolayı işi götüremediği DSİ 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, “Araplı Göleti yapım işinde ihalenin feshine giderek yeniden ihaleye gideceğiz. Firma işi götüremediği için yeniden ihaleye gitmemiz gerekiyor. Söz konusu firmaya uyarı yazılarımızı da yazdık ve süre dolması durumunda ihale fesih olup yeniden ihaleye çıkılacak ve bu projelerimizi tamamlayacağız” şeklinde konuştu. 


Ayrıca Hayrullah Coşkun DSİ 12. Bölge Müdürlüğü olarak Yozgat’ta tarım sektöründe 61, hizmet sektöründe 5 adet olmak üzere toplam 66 proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 


2015 yılı ödenek tutarının 52 milyon 795 bin lira olduğuna değinen Coşkun, Yozgat’ta önemli ve büyük işlerden olan içme suyu işini bu yıl tamamlayacaklarını ve su arıtma tesisi inşaat ihalesinin de DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını kaydetti. DSİ 12. Bölge Müdürü Coşkun, yaklaşık 92 bin dekar araziyi sulamaya açacaklarını ve 7 milyon metreküp suyu ise depolayacaklarını belirtti. 


Hayrullah Coşkun tüm bu çalışmaların dışında Yozgat’ta planlama ve proje işleriyle birlikte makineli çalışmaların sürdüğünü, dere yataklarındaki temizlik ve taşkın koruma gibi hizmetleri de aksatmadan yerine getirdiklerini bildirdi.


Sorgun Postası