Ekonomi

Gıda devi ünlü tavuk markası kime satıldı?

Bir dönemin gıda devlerinden Keskinoğlu Tavukçuluk, yapılan ihale ile satıldı. Peki bu ünlü markanın yeni sahibi kim olacak? Söz konusu markanın ihalesinde en yüksek teklifi veren ise yine gıda sektörünün ünlü bir markası

Türkiye’nin efsane markalarından Keskinoğlu Tavukçuluk’un hisselerinin devrine ilişkin ihalenin kazananı belli oldu.

Söz konusu markanın ihalesinde en yüksek teklifi veren ise yine gıda sektörünün ünlü bir markası. Peki bu marka hangisi ve ihalede kaç para teklif etti ve bundan sonra süreç nasıl işleyecek?..

Geçtiğimiz yıllarda yaşadığı finans sorunlar nedeniyle 2018 senesinde konkordato ilan eden Keskinoğlu Tavukçuluk’un hisseleri 2020 yılının eylül ayında Ziraat Bankası’na devredilmiş, banka bu markanın yüzde 99,4’ü’ne sahip olmuştu.

Gıda sektörünün önde gelen markalarından Keskinoğlu Tavukçuluk, dün yapılan ihale ile satışa çıkarıldı.

Manisa Akhisar merkezli Keskinoğlu Tavukçuluk’un, Ziraat Bankası’nda bulunan hisselerinin satışı için yapılan ihalede en yüksek teklifi, yine gıda sektöründe faaliyet gösteren Lezita verdi.

Buna göre, söz konusu ihalenin ilk aşaması Lezita lehine sonuçlandı ancak ihalenin sonucu Ziraat Bankası’nın yetkili mercilerinin onayının ardından kesinlik kazanacak.

Sonucun kesinleşmesi halinde yapılacak bildirimde belirlenen süre içerisinde, Ziraat Bankası ile Lezita arasında Pay Devir Sözleşmesi imzalanacak.

Bu sözleşmenin de imzalanmasını takip eden 2 iş günü içerisinde Rekabet Kurulu’na gerekli başvuru yapılacak. Rekabet Kurulu onayının alınmasını takiben yapılacak ödeme neticesinde hisse devri gerçekleşecek.

FİNANSAL SIKINTILAR SONUNDA HİSSELERİ BANKAYA DEVROLMUŞTU

1963 senesinde kurulan Keskinoğlu Tavukçuluk, Manisa’nın Akhisar ilçesindeki entegre tesislerinde yıllık 1,5 milyar adet yumurta, 43 milyon adedin üzerinde de piliç eti işleme kapasitesine sahip bir firma. Şirket, piliç eti ve yumurta üretiminin yanı sıra viol, yem, gübre gibi farklı tarımsal ürünler de üretiyor.

2019 senesinde 737 milyon lira üretimden satış rakamına ulaşan şirket, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun belirlendiği (İSO 500) listesinde 325. sırada yer almıştı.

Şirket,  2014 yılında da İSO 500’de 79. sıraya kadar yükselmiş, 2016’da 1 milyar 150 milyon TL ciroya ulaşma başarısını göstermişti. Yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle 2018 yılında konkordato ilan eden şirketin hisseleri 2020 yılının Eylül ayında Ziraat Bankası’na devredilmişti.

Tarım Kredi çılgın indirimi duyurdu! Peynir, çay, tavuk et fiyatları dip yaptı! 21 Aralık 2022 fiyat listesi