Ekonomi

Gıda yardımı paketi onaylandı! 500 TL yardım parası verilecek!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi aileler gıda yardımı hakkında araştırmalar yapmaya başladılar. Gıda yardımı için başvurular e devlet üzerinden yapılabilecek. İşte tüm detaylar... Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) gıda yardımı başvuruları e devlet üzerinden yapılabiliyor

Ramazan ayına sayılı günler kala gıda yardımı başvurularına dair araştırmalar hız kazandı. Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) gıda yardımı başvuruları e devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na e-devlet üzerinden gıda yardımı başvurusu yapan vatandaşların da banka hesaplarına gıda yardımı parası yatacağı açıklandı. Banka hesabı olmayan vatandaşlar ise bu yardımı PTT üzerinden alabilecekler. 

Başvurusu onaylanan vatandaşlar 500 TL yardım parası alacaklar. Gıda yardım paraları başvurunun onaylanması halinde aynı gün içerisinde banka hesaplarına yatırılacak. Peki, bu yardımdan kimler faydalanabilecek?

KİMLERE PARA VERİLECEK?

Gıda yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Sosyal yardım başvuru ekranı üzerinden yapılacak bu yardıma ihtiyaç sahibi herkes başvuru yapabilecek. 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 yılında gıda yardımı olarak ihtiyaç sahiplerine 500 TL nakit para yatıracağını duyurdu. İşte bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle;

“3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır.

GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi aileler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan aileler bu yardımdan faydalanabilecekler. 

Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ve ihtiyaç olması halinde yıl boyunca yardım yapılabilecek. 

Bekçi alımı 2022 başvurusu ne zaman? Bekçilik başvuru şartları nedir?

Araç sahiplerine müjde! Motorine 1,55 TL indirim geldi!

PTT personel alımı yapacak mı? PTT 2022 personel alım şartları nedir?