Ekonomi

Gıdada indirim dalgası! Marketler hangi ürünlerde fiyatları indirdi? Hangi marketlerde indirim var?

Et ve kıymadan sonra indirim dalgası diğer gıda ürünlerine de yayıldı. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 900 üründe fiyatlar sabitlenirken, diğer yerel ve zincir marketlerde de benzer indirim kampanyaları başladı. İşte detaylar…. Tarım Kredi Kooperatifi marketleri 900 üründe fiyatları sabitlerken, bu kampanya diğer yerel ve zincir marketlere de yayılıyor

Ramazan’da bazı marketler tarafından et ve kıymada başlatılan indirim dalgası ülke geneline yayıldı. Tarım Kredi Kooperatifi marketleri 900 üründe fiyatları sabitlerken, bu kampanya diğer yerel ve zincir marketlere de yayılıyor.

Tarım Kredi Marketleri Ramazan ayında vatandaşları ucuz ürünler ile buluşturmak amacıyla 900 üründe fiyatları sabitlediğini açıkladı. Tarım Kredi marketleri et fiyatlarındaki indirimden sonra aralarında temel gıda ve temizlik maddelerinin yer aldığı 154 kategoride, 900 üründe daha fiyatı sabitlediğini duyurdu.

İNDİRİM HANGİ ÜRÜNLERDE?

Tarım Kredi Marketleri, fiyatları günlük değişen manav grubu gibi ürünler hariç temel tüketim ve temizlik ürünlerinde bir ay boyunca fiyatları değiştirmeyeceğini açıklayınca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tarım Kredi’nin kampanyası ülke genelindeki 1.590 adet Kooperatif Market, 400 adet KoopMini Market ve 291 adet KoopBakkal’da geçerli olacak. Kapanya; bulgur, pirinç, mercimek, fasulye, nohut, tuz, salça, ayçiçek yağı, zeytinyağı, çikolata, un, bisküvi, su, süt, meyve suyu, reçel, çay, margarin,  tereyağ, peynir, zeytin, şekerin yanı sıra Et Süt Kurumu'na ait et ürünleri gibi temel gıda ürünlerini kapsıyor. Ayrıca toz deterjan, sabun, ıslak mendil, peçete ve kâğıt havlu gibi temizlik ürünlerini de kapsayan kampanya ile yaklaşık 900 ürün çeşidinde bir ay boyunca fiyat artışı yapılmayacak.

TARIM MARKET’LERE YOĞUN İLGİ

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Tarım Kredi Marketleri'nin 900 üründe fiyat sabitlemesini vatandaşlar da memnuniyetle karşıladı. Sabah saatlerinden itibaren Tarım Kredi Marketlerine akın eden vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle kasalarda uzun kuyruklar oluştu. Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, bu kampanyaların perakende sektörü açısından örnek olduğunu dile getirirken, Onur Market Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi de 160 şubelerinde indirime gittiklerini açıkladı. Tüfekçi, kıyma ve et fiyatlarını sabitlediklerini belirtirken, un ve makarna gibi ürünlerde ise yüzde 18 civarında indirime gittiklerini söyledi. Tüfekçi, ayrıca bayramlılklarda da indirime gitmek için hazırlıklara başladıklarını kaydetti.

DİĞER MARKETLER DE KAMPANYADA

Tarım Kredi Marketleri'nin indirim kampanyalarında başı çekmesinin ardından diğer marketlerin de benzer indirimlere gittiği gözlendi. İstanbul Ticaret Odası Perakende Komitesi ve Meclis Üyesi Yavuz Altun, aralarında Carrefour, Migros, Bim, Mopaş, Onur Market, Çağrı ve Özen Gıda gibi çok sayıda ulusal ve yerel market zincirinin de Ramazan ayına indirim ve fiyat sabitleme kararıyla girdiğini dile getirdi.