Sektörel

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, 400 milyar dolarlık pazarın çok az bir kısmı vatandaşlık talebi ile oluştuğunu dile getirerek asıl talebin oturum ve çalışma gibi vize türleri almak ile oluştuğunu söyleyerek, "‘Altın’ ve ‘Gümüş’ vizelerimizle bu pazarda hakim rol oynayabiliriz." dedi.Özellikle gelişmiş ülkeler bu pastadaki paylarını artırmak amacıyla agresif politikalarına devam ederken Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe de önemli açıklamalar yaptı

Vatandaşlık ya da oturum almak isteyenlerin ülkeleri dışında aldığı gayrimenkul tutarı 2021 yılı itibarıyla 400 milyar doları geçti. Özellikle gelişmiş ülkeler bu pastadaki paylarını artırmak amacıyla agresif politikalarına devam ederken Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe de önemli açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe dünya pazarında asıl talebin vatandaşlıktan ziyade, ikamet vizesi almak üzerine yoğunlaştığını dile getirerek, GİGDER olarak önerilerinin mevcut vatandaşlık programını destekleyen Gümüş ve Altın Vize ikamet programları olduğunu söyledi. 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe açıklamasında bunların asıl amacının vatandaşlık almak olmayan, ancak sağlık, eğitim, emeklilik veya uzaktan çalışmak için dijital göçmen olarak Türkiye'ye gelip, yerleşik yaşama geçmek isteyenlere çözüm sunan bir ikamet programları olduğunu söyleyerek, alternatif bir ikamet programı olmadığı için çözümü vatandaşlık almakta gören yatırımcı kitlelerine de ulaşıp, vatandaşlık talebini de azaltmayı öngördüklerini söyledi.

Bu yıl Türkiye’nin yabancılara yaklaşık olarak 75 bin konut satarak 10 milyar dolar doğrudan yatırım kazanacağını dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, GİGDER olarak senede 20 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduklarını 2025 yılına dünyada ilk 5’e girme vizyonu ile hazırlandıklarını kaydetti. Bu yolda atmaları gereken en kritik adımın ise dünyada pandemiyle tetiklenen yatırımcı göçü hareketini iyi analiz ederek bu alandaki politikalarının doğru kurgulamak olduğunu söyleyen Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, bu doğrultuda, GİGDER Araştırma ve Yayınlar Komitesi olarak yatırım ekosistemini besleyen bir dizi saha araştırmasını sektöre kazandırdıklarını söyledi.

Yabancı yatırımcıların eğilimlerini ve İngiltere gayrimenkul pazarını analiz ettikleri ilk 2 kitaptan sonra ‘Dünyada Göç ve Yatırımcı İlişkisi’ adını taşıyan 3’üncü kitabımızı kısa bir süre önce yayınladıklarını söyleyen Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global’in katkılarıyla hazırladıkları bu yeni kitapta, dünyadaki yatırımcı göçü trendlerini incelemekle kalmadıklaını İspanya’dan Yunanistan’a, İngiltere’den ABD’ye Türkiye’nin dünyadaki en önemli rakiplerinin ‘yatırım yoluyla vatandaşlık’ (CBI) ve ‘yatırım yoluyla ikamet’ (RBI) politikalarını da masaya yatırdıklarını kaydetti.

YÜKSEK VARLIKLI BİREYLER DÜNYANIN ODAĞINDA!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe günümüzde yatırım yoluyla vatandaşlık (CBI) ve yatırım yoluyla ikamet (RBI) ile ülkeler, ekonomik rekabette bir bir yeni teşvikler açıklarken, 100’ü aşkın ülke Yüksek Varlıklı Bireyleri (HNWI) bu programlarla çekmeye çalıştığını söyleyen Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe Yüksek Varlıklı Bireyler’in 9 milyona yakınının Çin’de yaşadığını, Hindistan, Rusya, Brezilya ve Meksika’da da 2 milyona yakın kişinin bu kapsamda sayıldığına değindi. Bayram Tekçe, dijital göçmenlere ve bu yüksek varlıklı bireylere yatırım amaçlı ürünlerimizi çeşitlendirerek ve kurumsallaşarak ulaşmak oldukça önemli olduğunu da kaydetti.

DİJİTAL GÖÇMENLERİ KAPMAK İSTEYEN ÜLKELERİN SAYISI 3 AYDA YÜZDE 50 ARTTI! TÜRKİYE GERİ KALMAMALI

Verilen detaylara göre, dünyada sayıları pandemi ile beraber bir anda 40 milyonu aşan ‘dijital göçebeler’ için ülkeler ‘kapma’ yarışına başladı. 3 ay önce 27 seviyesinde olan dijital göçmenler için vergi ve oturum teşviği açıklayan ülke sayısı son verilere göre 49’a geldi. Bu konuya özel olarak dikkat çeken GİGDER Başkanı Faruk Akbal, bu yarışta Türkiye’nin de geride kalmamasını istediğini belirterek, önemli açıklamalar yaptı.

Faruk Akbal açıklamasında her türlü doğrudan yatırım adına bu kitleyi çekmek değerli olduğunu kaydederek nitekim dijital göçebelerin yılda ortalama 119 bin 400 dolar kazandığını dijital göçebelerin yüzde 80'i 3 ila 9 ay arasında bir yerde kalıyorlar ve yüzde 61’i evli olduğunu söyledi. Akbal, bu kitleyi çekerlerse sadece harcama yapmalarını sağlamayacaklarını dile getirerek, "Aynı zamanda cennet vatanımızda başta gayrimenkul olmak üzere pek çok alanda yatırım yapmalarını da sağlarız. Doğrudan yatırıma bu açıdan da bakmak faydalı olacaktır.” diye konuştu.

AçıklamasındaTürkiye’ye eğitim, emeklilik, iklim, sağlık, tatil, ticaret, üretim ve çalışma fırsatları için yasal yollarla gelenlere daha değerli pazarlama yapılması gerektiğini de dile getiren Başkan Faruk Akbal, burada hem ‘düzenli’ göçmenlerle ‘düzensiz’ göçmenlerinin ayırdını iyi anlatmaları gerektiğini söyledi. Akbal, ülkemize yasal olmayan yollarla giren toplamda 8 milyon düzensiz göçmen ile 40 bin düzenli göçmen (nitelikli yatırımcı) sadece ‘yabancı’ olmaları sebebiyle aynı kefede tutulduğunu belirten Akbal, Yatırımcı ofislerinin kurulmasının bu anlamda oldukça değerli olduğunu kaydetti. Faruk Akbal, keza etkili tanıtım, dijitalleşme ile hızlı gayrimenkul alımı bu açıdan önemli olduğunu belirterek, "Hakeza güven ve hukuki hakların temini lisanslama ve sertifikasyonla garanti altına alınabilir.” diye konuştu.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

Emlak sektöründe beklentiler kötüleşti! İstanbul, yatırımcıların odağından çıktı!