03 / 05 / 2024

Gintaş İnşaat'tan Bursa Butik 16 projesi!

Gintaş İnşaat'tan Bursa Butik 16 projesi!

Gintaş İnşaat Arnavutluk'a toplu konut, Bursa'ya butik site yapıyor



Arnavutluk, Kosova ve Montenegro'da taahhüt işleri yapan, Bursa'da Merinos kentsel yenileme projesini tamamlayan Gintaş İnşaat, Butik 16 adını verdiği yeni bir konut projesine başladı. Gintaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Elif Doğru Kumaru, "Bursa'nın plakası 16'yı bütün konut projelerimizde marka olarak kullanacağız" dedi

Odunluk Mahallesi'nde Butik 16 adlı konut projesine başladıklarını belirten Gintaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Elif Doğru Kumaru, "Adı gibi butik 40 daireden oluşan bir site yapıyoruz. Butik kelimesinin içini dolduracağız. İnsanlar evlerinde istedikleri değişikleri yapacaklar. Duvarların yerini bile değiştirebilecekler" dedi.
10 yıl aradan sonra konut projesine başladıklarını kaydeden Kumaru, Bursa'da daha önce çok fazla konut yaptıklarını, ancak artık yap-sata çok sıcak bakmadıklarını, tarzı olan yapılar inşa edeceklerini söyledi. Kumaru şöyle konuştu:
"Butik 16, bu anlamda referans bir proje. Diğer küçük ölçekli projelerden bu özelliğiyle ayrılıyor. Kalite anlamındaysa büyük ölçekli projelerle eşdeğer ancak fiyatlarımız onlardan yüzde 30 daha ucuz. 180, 190, 205 ve 360 metrekarelik hepsi dubleks, 40 dairemiz var. 190 metrekarelik daireler 367 bin, 205 metrekarelik olanlar 388 bin, 360 metrekarelik daireler 524 bin liraya satılıyor. Daireleri 2011 yılının nisan ayında teslim edeceğiz."

Butik 16'nın, şehrin yanıbaşında ama doğal hayatın içinde yer alan bir proje olduğunu kaydeden Kumaru, Carrefour'a ve diğer alışveriş yerlerine 5 kilometre, Atatürk Kent Ormanı'na 5 kilometre mesafede yer aldıklarını, etraflarında ve projede konut yoğunluğu olmadığını vurguladı.

"16"yı marka yapacak
Butik 16'nın tamamlanmasının ardından Görükle ve çevre yolu üzerinde Görükle 16, Çamlıca 16 isimleriyle iki yeni konut sitesi planladıklarını kaydeden Kumaru, bundan böyle bütün projelerinde Bursa'nın plaka numarası olan "16" rakamını kullanacaklarını ifade etti.

Arnavutluk'a toplu konut
Arnavutluk'ta Gintaş Alb ve Montenegro'da Gintaş Mont adlı iki şirketlerinin olduğunu ifade eden Kumaru, Arnavutluk'un ilk toplu konut projesine imza attıklarını söyledi. Kumaru şöyle konuştu:
"Arnavutluk devletinin tahsis ettiği arsa üzerinde ülkenin ilk toplu konut projesini yaptık. Ülkenin ilk yap-sat projesi oldu. 10'ar katlı 16 blokta 700 konut inşa ettik. 2+1 ve 4+1 arasında değişen tiplerde daireler yaptık. İnşaat alanının bire bir ölçeğinde park, yeşil alan, ticaret alanları, spor tesisleri yaptık. Arnavutluk ile Türkiye ilişkilerini başlatan bir proje oldu."
Sırbistan'ın güneyinde, Sırbistan ile Hırvatistan arasında, Adriyatik kıyısında yer alan Montenegro'da kapitalist sisteme geçişte inşaat projelerine imza attıklarını kaydeden Kumaru, "Montenegro projesine, Dünya Bankası yüzde 20 oranında ortak. Kapitalist sisteme geçmede örnek teşkil etmesi nedeniyle Dünya Bankası tarafından desteklenen bir proje. İçinde yaşam alanları ve alışveriş merkezi var. Dışarıdan finans desteği olan projeler. Tek başına altından allından kalkmamız zor olan projeler" dedi.

Kosova'ya kültür merkezi
Çok sayıda Arnavut ve Bulgar göçmeni çalışanları olduğunu, onların referansıyla önce Bulgaristan'a sonra Arnavutluk, Montenegro, Kosova ve Makedonya'ya yöneldiklerini kaydeden Kumaru, "Kosova'da bir taahhüt işimiz var, kültür ve spor merkezi yapıyoruz. Birçok firma Rusya ve Libya'ya giderken biz tamamen sürüden ayrılma refleksiyle Balkanlara yöneldik. Bunu da çalışanların referansına bağlıyorum, şimdiye kadar yanılmadık" diye konuştu.
Milliyet Business


Geri Dön