İmar

GİOSB Projesi iptal mi edilecek?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkam İbrahim Karaosmanoğlu, "GİOSB önünde sonunda Kandıra'da planlanan GİOSB 2 bin yapılacak. Halkımızın ihtiyaç dönüme duyduğu bu projeyi biz planladık. Önümüze engeller çıktı ama bunlar aşılacak" dedi.

TURKİYE'de gıda alanında ilk defa Kandıra'da kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (GİOSB) köylülerin ürettiği ürünlerin değerlendirilerek, ilçenin kalkınmasına katkı yapacak bir proje olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkam İbrahim Karaosmanoğlu, "GİOSB önünde sonunda Kandıra'da planlanan Gıda İhtisas OSB 2 bin yapılacak. Halkımızın ihtiyaç dönüme duyduğu ve bölge insanın olan beklediği bu hayırlı projeyi biz planladık. Önümüze engeller çıktı ama bunlar aşılacak" dedi.


Haber, 19 Ağustos ta Hürriyette yer ahmsö. durdurmak isteyenler başarılı olamayacak. Bunun için mücadelemiz sürüyor" dedi. Proje hayata geçtiğinde binlerce gencin istihdam edileceğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Arazisi olan vatandaşımız, ürettiği ürünleri pazarlamada daha büyük kolaylık bulacak. Bu OSB zaten tanm ve hayvancılık üzerine olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu hayırlı projeyi biz planladık. Önümüze engeller çıktı ama bunlar aşılacak" diye konuştu. Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin çevreyi kirletmeyeceğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Doğaya zarar vermeyecek. Burada oluşan bitkisel atıklar enerjiye dönüştürülecek. Kısacası doğa dostu ve tam çevreci bir yatırım olacak" dedi. 


GİOSB Projesi Kandıra üçesinde 2 bin dönümlük alan üzerinde kurulacak GİOSB imar planlarında yer alan 2.8 dönümlük arazisini satmak istemeyen Mürsel Yaylalı, idare mahkemesine dava açmış, dava sonucu projenin iptaline karar verilmişti. Kamulaştırma için 60 müyon lira harcanan proje kapsamında yerel mahkemenin kararına ilişkin temyiz süreci devam ediyor. 


Hürriyet