27 / 04 / 2024

Girişimci Havuzu projesi ödül töreni gerçekleştirildi!

Girişimci Havuzu projesi ödül töreni gerçekleştirildi!

Gaziantep Ticaret Odası' nın (GTO) koordinatörlüğünü yürüttüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu’ nun oluşturduğu projenin ödül töreni, GTO' da gerçekleştirildi...




"Girişimci Havuzu" projesi kapsamında yeni iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.


Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) koordinatörlüğünü yürüttüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu’nun oluşturduğu projenin ödül töreni, GTO'da gerçekleştirildi.


Vali Erdal Ata, törende, Gaziantep'te girişimci sayısının çok olmasının kent sanayisinin gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi.


TOBB Gaziantep Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu da yaklaşık bir yıl önce başlayan proje çerçevesinde düzenlenen yarışmaya 64 kişi başvurduğunu söyledi.


Finale kalan 5 kişinin projelerini anlatacağını ve jüri tarafından değerlendirileceğini belirten Konukoğlu, "Aslında bu bir yarışma değil, biz bugün birinciye sadece olaya renk katmak adına birincilik ödülü vereceğiz. Aslında bu bir yarışma değil. Bizim kimseyi yarıştırmaya niyetimiz yok. Biz burada bu havuzdan diğer kurumlara girişimci tahsis etmek amacıyla kurulduk" dedi.


Konukoğlu, havuzla yeni iş fikirlerini bir araya getirmeyi, nitelikli olanları, tarafların ortak kararıyla finanse etme ve teknik danışmanlık sağlayarak hataya geçirmesine yol göstermeyi amaçladıklarını dile getirdi.


Jüriliğini, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Cihan Elektrik Stratejik Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli, DuPont Türkiye, İnovasyon Merkezi Müdürü Mehmet Demiray, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanı Fatih Yülek'in yaptığı yarışmada, birinciliği üç boyutlu yazıcı projesiyle Ali Kılıç kazandı. 


Kılıç'a 20 bin liralık hediye çekini, Vali Ata takdim etti.



AA


Geri Dön