Genel

GMC Medikal İnşaat'a ihale yasağı getirildi!

İçişleri, Milli Eğitim(MEB)ve Sağlık Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa   göre 6 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi

İçişleri, Milli Eğitim (MEB) ve Sağlık Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa   göre 6 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.Duyurulara göre, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, çorum Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan, 'Ohayat Ajans Basım Yayın Tanıtım Organizasyon Tedarik Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi'ni ihalelerden men etti. İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 6 ay süreyle tüm ihalelere giremeyecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Bakanlığı (Strateji Geliştirme Başkanlığı) ise 4 firmaya ceza verdi.Sivas Devlet Hastanesi Baştabipliği tarafından yapılan ihaleye katılan,Sivas Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 'GMC Medikal İnşaat Organizasyon Gıda İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Limited şžirketi'ne 1 yıl, Edirne Keşan Devlet Hastanesi Baştabipliğinin ihalesine giren İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı, 'Dinamik Medikal ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi'ne 6 ay süreyle ihale cezası verildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı ihaleye katılan İstanbul TicaretOdasına kayıtlı 'Metrofis Dokümantasyon çözümleri Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' ile ortağı 'Ahmet Ünal Sertbulut' 6 ay, Hatay Antakya Devlet Hastanesi Baştabipliği tarafından yapılan ihaleye giren Adana Ticaret Odasına kayıtlı 'Ulusal Medikal (Tekin Ulusal)' ise 1 yıl süreyle ihalelerden men edildi.

MEB
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü, Silifke şžoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına kayıtlı 'Hamza İlyas Tönbül'e ceza
verdi. Mersin Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Silifke şžoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına kayıtlı Hamza İlyas Tönbül, 1 yıl süreyle tüm ihalelere giremeyecek.

4734-4735 SAYILI KANUNLAR
4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 'yasak fiil veya davranışları' düzenliyor.   Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöylesıralanıyor:'Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap,rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.
-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.
-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya
 da vekaleten birden fazla teklif vermek.'
AA