Kent Haberleri

Göbeklitepe'de konaklama tesislerinin sayısı artacak!

Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde 2019 yatırım yılı olarak ilan edildi. İlçede özellikle konaklama tesislerinin sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 2019’u “Göbeklitepe Yılı” ilan etmek istediklerini açıklamasının ardından Şanlıurfa’da yatırım hareketliliği başladı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Şanlıurfa’da yaşanabilecek turist yoğunluğu göz önünde bulundurularak yatırımlara hız verildi. Bölgede özellikle konaklama tesislerinin sayısının artırılması planlanıyor.

Temmuz ayında UNESCO’nun Dünya Miras Geçici Listesi’nden asıl listeye alınan bölge yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile sektör temsilcilerinin uluslararası fuarlardaki tanıtım etkinlikleri, Göbeklitepe’ye ilgiyi her geçen gün artırıyor. 

Yatırımlarla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehrin, Göbeklitepe ile turizmden hak ettiği payı almak istediğini açıkladı.