İş Fırsatları

Göç İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alıyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılacak! Başvuru şartları neler?

Göç İdaresi Başkanlığı, 231 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Peki Göç İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları neler? İşte merak edilen o ayrıntılar... Bu kapsamda, 231 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceği açıklandı

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Bu kapsamda, 231 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceği açıklandı. 

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kadrolar ile başvuru şartları da tek tek belirtildi. 

Göç İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alıyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılacak! Başvuru şartları neler?

NTV'de yer alan habere göre; Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, taşra teşkilatına ise koruma ve güvenlik, psikolog, sosyal çalışmacı, şoför, avukat , büro personeli alımları yapılacağı açıklandı. 

Söz konusu duyuruda, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde Göç İdaresi Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-1 ve Ek-2 sayılı tablolarda unvanı ve sayısı belirtilen toplam 231 adet boş pozisyon için Giriş (Sözlü) sınavı ile sözleşmeli personel alımı yapılacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Bu açıklamaların ardından Göç İdaresi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ile ilgili detaylar sık sık araştırılmaya başlandı.

Göç İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alıyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılacak! Başvuru şartları neler?

Göç İdaresi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı için adaylar başvurularını e-Devlet kapısı aracılığıyla gerçekleştirebilecek. 

Bu sebeple adayların  www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması gerekiyor. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için de adayların e-Devlet şifresi alması gerekli. 

Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuruda bulunarak üzerinde T.C. Kimlik numarasının yer aldığı kimliğini ibraz ederek alabiliyor. 

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER 2023?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen niteliklere sahip olmak, 

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması,

b) Kamu haklarından mahrum olunmaması, 

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen birsuçtan dolayı bir sene ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık suçlarından mahkûmiyeti bulunmamak, 

ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olunması, 

d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması, 

2- Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını tamamlamamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),

3- ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 65 (altmış beş) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuru yapanlardan, KPSS puan türü ve tercih edilen pozisyon unvanı esas alınmak şartıyla gerçekleştirilecek olan puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 4 (dört) katı adayın arasında yer almak, 

4- Adaylar ancak bir pozisyon unvanı sınavına başvuruda bulunabilecek. Bu başvuru sadece bir il veya Başkanlık merkez teşkilatına gerçekleştirilecek. Birden fazla pozisyon unvanına veya birden fazla ile ya da il ile beraber merkez teşkilatına gerçekleştirilen başvurular onaylanmayacak. 

5- Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olması gerekiyor. 

Milli Emlak resmen açıkladı! Tam 51 bin TL'ye arsa satılıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatını kaçırmayın! 

Doların haziranda geleceği seviye resmen belli oldu! Kemerlerinizi bağlayın! Dolar uçuşa geçiyor

Çiftçiler dikkat! 2023 mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? Hemen bu açıklamalara bakın! 

İslam Memiş altın yatırımcılarına seslendi! Bugüne kadar böyle bir şey görmedim! 3 farklı rakam...