Genel

Godiva, Çin'de 17 mağaza açacak!

Zeki Ziya Sözen, uluslararası alanda Çin’in önemli bir odak noktası olduğunu ve 2011 sonuna kadar Godiva bünyesinde Çin’de 17 mağaza daha  açılmasının planlandığını söyledi

2011’de yeniden yapılanma içinde olacaklarını açıklayan Yıldız Holding, yurtdışı pazarlarda stratejik ortaklarla beraber büyüme projeleri yapıyor. Ülker’in ana hissedarı Yıldız Holding’in Yatırımlar ve İş Geliştirme Grubu Başkanı Zeki Ziya Sözen, 2011 yılında ana işlerine odaklanma stratejilerinin devam edeceğini, ayrıca stratejik ortaklık yaptıkları konularda da  büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Yıldız Holding’den 2010 değerlendirmesi ile 2011 hedeflerine ilişkin yapılan açıklamada Sözen “2011’de, ana işlerimize odaklanma stratejimizin devam etmesini, bu işlerde şirketlerimizin performanslarının artmasını, ayrıca stratejik ortaklık yaptığımız konularda da  büyümeyi hedefliyoruz. Temel kategorilerimizde güçlenmek, doğru zeminlerde yeni ortak girişimlere imza atmak ve uluslararası alanda güçlü büyüme yakalamak gibi amaçlara odaklanacağız. Bu hedefler çerçevesinde organizasyon yapımızı güçlendirerek satış ve pazarlamaya ağırlık vereceğiz” dedi. Sözen “Yüksek getirili kategoriler ve coğrafyalar belirlenerek kaynakların en verimli şekilde kullanılması için pazar girişleri ve bazı pazarlardan da çıkışları da çalışmalarımız arasına aldık. Ayrıca yurt dışı pazarlarda stratejik ortaklıklarımızın sinerjisinden yararlanma konusunda da çalışmalar yapılıyor. 2010 yılında uluslararası alanda kâr hedeflerini aşacak olmamıza rağmen, 2011 ve  ötesinde de kârlı büyümeyi sağlamak için ciddi bir yeniden yapılanma içinde olacağız. Yurt dışı pazarlarda stratejik ortaklarımızla  sinerji oluşturarak beraber büyüme projeleri de yapıyoruz” dedi.

ÇİN’E 17 GODIVA MAĞAZASI

Hizmet verilen ana kategorilerde dünya çapında ilk sıralarda olma hedefiyle planlarını oluşturduklarını söyleyen Sözen,  uluslararası alanda Çin’in önemli bir odak noktası olduğunu ve 2011 sonuna kadar Godiva bünyesinde Çin’de 17 mağaza daha  açılmasının planlandığını söyledi. Sözen, Godiva’nın sektöründeki daralmaya rağmen iki yılda yüzde 15 büyüme yakaladığını belirtti. Gıda ve içecek grubunun yeni ürün ve kategori yatırımlarına 2011’de devam edeceğini söyleyen Sözen, Ülker Grubu’nun da  verimliliği artırıcı projeler üzerinde çalışmalara devam edeceğini belirtti. Sözen, Ak Gıda’nın Kahramanmaraş üretim tesisinin de 2011  yılında faaliyete geçmesinin planlandığını ifade etti.
Star