02 / 05 / 2024

Gökçe Özdemir: Yazlıklar turizme katılmalı!

Gökçe Özdemir: Yazlıklar turizme katılmalı!

Yaşar Üniversitesi Turizm işletmeciliği Bölüm Başkanı Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Ferika Özer Sarı, yazlık konutların 4 mevsim turizme kazandırılabileceğini söyledi...



Kayıt dışı önlenmeli Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı, Türkiye'de sayıları 600 bine yaklaşan yazlık konutların 4 mevsim turizme kazandırılabileceğini söyledi. Avrupa'da 49 milyon kişinin daha uzun süreli geceleme yapmak veya ev ortamının sunduğu olanaklardan faydalanmak istemeleri gibi nedenlerle ev kiralayarak tatil yaptığını belirten Doç. Dr. Gökçe Özdemir, "Ülke ekonomisine ciddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş çapta bir eylem planı hazırlanmalı. Atıl konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir" dedi. 




İspanya iyi bir örnek Dünyadan da örnekler sunan Özdemir, İspanya'da ikincil konutların hayata geçirilmesi için planlanan projenin başarıyla hayata geçirildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı ise "Devlet kontrolünde bir ev kiralama sistemi oluşturulabilir" dedi. 



Kayıt Dışı Önlenmeli

Turizm sektörü temsilcileri, "Yerli ve yabancılara ait ko- af nutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama faaliyetlerini  yürütme" yetkisinin, seyahat acentelerine verilmesinin kayıt A . m dışının önlenmesi ve turizmin gelişmesi bakımından faydalı olacağını belirtti. Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, turizmin gelişeceğini söyledi. 


Milliyet Ege


Geri Dön