10 / 05 / 2024

Göktürk Residence'de 'stres küpü' konsepti!

Göktürk Residence'de 'stres küpü' konsepti!

 Hakan Kıran, Kemerburgaz'da başlayacağı projede kafa dinlemek isteyenler için dairelerden bağımsız 'stres küpü' konseptini geliştirdi



 Mimar Hakan Kıran, evinden kısa süreli uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için Kemerburgaz'da yeni başlayacağı Göktürk Residence projesinde Türkiye'de ilk defa 'stres küpü' adını verdiği daireden bağımsız tek oda konseptini geliştirdi. Sadece projeden daire alanlara satılacak ve ayrıca ücretlendirilecek 'stres küpü' konsepti, dairelerin dış bölümlerinde ayrı üniteler olarak konumlandırıldı. 

GÖZ TEMASINDAN UZAK
Mimar Kıran, evinden kısa saatlerde uzaklaşmak isteyenler için alternatif yaratacak konsepti oluşturmanın nedenini "Hepimiz işimizden geldikten sonra eşimizle çocuklarımızla biraz vakit geçirip sonrasında yanlız kalabileceğimiz mekanlar ararız. Birçok insan bunun için oturduğu evin dışında 1+1 daireler alır. Bu konseptte evinizden uzaklaşmadan, sadece kapıdan çıkıp bir hava boşluğundan geçip yanlız kalabileceksiniz. Burayı çalışma odası ya da kütüphane olarak bile kullanabilirsiniz" şeklinde açıkladı. Kıran'ı projede stres küplerini oluşturmaya yönelten asıl faktör ise şehir içinde birbirinin dibinde yapılan projelerin komşularla göz göze bir hayat geçirmek fikrine alternatif olarak geliştirilmiş. Kıran, "Şehrin içindeki dip dibe binalar konsepti hemen yanımızda başlayan yeni bir projeyle Kemerburgaz'a da geldi. Biz de projenin komşu projeye bakan yüzünde insanların göz temasından uzak yaşayabilecekleri stres küplerini yarattık. Karşı binayla ilişiği kestik" diye anlattı. Projede göz temasında uzak bir yaşam vaad ettiklerini söyleyen Kıran, "Perde kullanmadan göz temasından uzak yaşanabilir bir alan yarattık" diye konuştu.
Sabah

Geri Dön