Genel

Göktürk'te site içinde 850 bin TL'ye icradan!

Eyüp/İstanbul 2. İcra Dairesi, İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Göktürk köyünde, İstanbul Caddesi ile Göktürk Caddesinde bulunan Betonarme Site vasıflı daire satılıyor. Toplam bedeli 850 bin TL olan dairenin ihalesi 12 Ağustos 2011 günü Eyüp 2.İcra Müdürlüğünde

Eyüp/İstanbul 2. İcra Dairesi tarafından verilen açık atrırma ilanı şöyle;

T.C. EYÜP / İSTANBUL 2. İCRA DAİRESİ TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI
2011/1369 ESAS

Örnek No: 64

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Göktürk Köyü, Kahvealtı mevkii, 358 parsel sayılı, 9.983,00 m2'li, Ondört Bloklu Yüzüç Bağımsız Bölümlü Betonarme Site vasıflı, H Blok, 1.normal kat, 94/10000 arsa paylı, 3 nolu bağımsız bölümlü, Daire nitelikli, Ayşe Burcu Tunalı adına tam hisseli taşınmaz açık artırma suretiyle satışa çıkartılmıştır.

İMAR DURUMU : Eyüp Belediyesi imar ve şžehircilik Müdürlüğünün 06.05.2011 tarih ve 6015-3161 sayılı yazısında ; Eyüp İlçesi, Göktürk Mahallesi, 4 pafta , 358 parsel sayılı yerin 19 06.2003 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Göktürk Uygulama imar Planında , bir kısmı B-5 (blok nizam) yapılanmalı KONUT alanında kaldığı ve alternatif lejand Kentsel Merkez + Ticaret (ticari binalar, sinema , tiyatro, alış veriş merkezi, Kokusuz bacasız Rafinen , imalat işyeri) alanında kaldığı bildirilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU : İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Göktürk köyünde, İstanbul Caddesi ile Göktürk Caddesinin kesiştiği köşede konumlanan 4 pafta, 358 sayılı parselde mahallen yapılan incelemede; 9.983,00 m2 alanlı parsel üzerinde on dört bloklu, bodrum kat + zemin kat + 4 normal kattan oluşan binaların yer aldığı görülmüştür. Blokların parselin etrafında konumlanırken orta bölümün ise yüzme havuzu, teraslanma terası, peyzajlı yeşil alanlar ve çocuk parkına ayrılmış olduğu dolayısı ile tüm blokların havuz manzaralı olduğu ve blokların İstanbul caddesine bakan ön cephesinde ise 14 kapı nolu dükkanlardan oluşan çarşının yer aldığı görülmüştür. Blokların ve navuzun altında yapının ortak mahalleri ve kapalı otopark alanları yer almaktadır. Alınan bilgiye göre her dairenin iki araçlık otopark yeri ve 1 adet depo alanı mevcuttur. Tapu kaydında eklentiler hanesinin olmadığı dolayısı ile bu kayıtların gözükmediği anlaşılmıştır çarşı dışında kalan parselin ve blokların etrafı sınırlandırılmış ve giriş çıkışı özel güvenlik birimi tarafından sağlanmaktadır.

Kıymet takdirine konu olan dairenin içinde yer aldığı H Blok (Ağustos Blok) aynı zamanda Göktürk caddesi cephesinde konumlanırken 16/C1 kapı numaralıdır. Binaya ahşap doğramalı cümle kapısından girilmektedir, kat sahanlıkları ve katlar arası ulaşımı sağlayan merdivenleri mermer plak kaplamalı olurken ayrıca asansör tesisatı da mevcuttur. Yapının bu girişe göre katlarında ikişer adet dairesi yer almıştır.

1. N. kat 94/10000 arsa paylı 3 b.b. nolu Daire : Dairenin keşif tarihinde kapalı olduğu görülmüş , daireye girilememiş , ancak binada içinde ve çevresinde gerekli incelemeler yapılmış, yönetimden ilave bilgileri alınırken yine bina sakinlerinden borçluya ait daire hakkında bilgi toplanmıştır. Bu veriler doğrultusunda'; antre- salon- biri soyunma mahalli banyolu ebeveyn odası- 2 yatak odası - banyo- balkonlu mutfak piyeslerinden oluşmaktadır. İç cephe duvarları sıvalı, saten boyalı, salon ve oda zeminleri lamine ahşap parke, servis alanları ile ıslak hacimlerde seramik kaplamalıdır Banyoda dolabı vitrifiyeleri, mutfakta ankastre tezgah altı ve üstü dolapları mevcuttur. Brüt 170 m2 alanlı dairede 1 Sınıf malzeme ve işçilik kullanılmış olup taşınmazda kat kaloriferi, elektrik ve su tesisatı mevcuttur Daire havuz ve cadde cephelidir. Yüksek gelir grubunun tercihinde olan taşınmaz ana cadde üzerinde ve ticaret alanında yer almaktadır. Yöre kamu hizmetlerinden yararlanırken, ana cadde üzerinden ulaşım imkanları müsaittir.

MUHAMMEN DEĞERİ : 850.000,00 TL (Sekiz Yüz Elli Bin Türk Lirası)

SATIşž şžARTLARI :

1-  Birinci Satışı: 12.08.2011 günü saat: 15:00'den 15:15 e kadar, Eyüp 2.İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ni ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, ikinci Satışı: 22.08.2011 günü aynı saatlerde ve aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın 'şartsız, kesin ve süresiz' teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Mevzuatın belirlediği oranda ihale damga vergisi, katma değer vergisi, tapu alım harcı ve mas ¬raflar, tahliye ve teslim masrafları satın alana ait olacaktır, Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergi borcu ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1369 E. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. 09.06.2011

*(lc.if.K.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No :27

Eyüp/İstanbul 2. İcra Dairesi tarafından verilen ilan