28 / 04 / 2024

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.



Goldman Sachs analistleri, Fed'in önümüzdeki haziran sonuna kadar faiz oranlarında indirim yapmaya başlayacağını belirterek, bu noktadan itibaren de kademeli şekilde üç ayda bir indirime gidileceği öngörüsünde bulundu.

Aralarında Jan Hatzius ve David Mericle'nin de olduğu Goldman ekonomistleri Pazar günü yayınladıkları notta, "Tahminimizdeki indirimler, enflasyon hedefe doğru yaklaştığında fon oranını kısıtlayıcı bir seviyeden normalleştirme arzusundan kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.

Goldman ekibi faiz indirimlerinin 2024'ün ikinci çeyreğinde başlayacağı görüşünde. Faizleri belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin gelecek ay faiz artırımına gitmemesi ve Kasım toplantısında çekirdek enflasyon eğiliminin son bir artırımı gereksiz kılacak kadar yavaşladığı sonucuna ulaşması bekleniyor.

ÇEYREK BAŞINA 25 BAZ PUAN İNDİRİM

Goldman analistleri, "Normalleşme sürecinde, kesinti için acil bir neden tespit etmedik. Çeyrek dönem başına 25 baz puan oranında kesinti öngörüyoruz. Ancak hızı konusunda net değiliz" dedi.

Açıklanan verilere göre ABD enflasyonu yüzde 3,2 ile beklenenden daha yavaş yükselirken, enerji ve gıda maliyetlerini kapsamayan çekirdek tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 4,7 oranında artış sağladı.

Goldman Sachs, Fed faiz oranının yüzde 3-3,25 seviyelerinde istikrar sağlamasını öngördü.

Goldman Sachs, Fed in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ENDEKS VADELİ KONTRATLAR DÜŞÜŞTE

Cuma günü, New York borsasında Dow Jones endeksi yüzde 0,30 oranında yükseliş kaydederken, S&P 500 endeksi yüzde 0,11 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,68 azalış gösterdi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, haftaya düşüşle başlamış oldu.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçısı olan Avustralya'daki bazı LNG tesislerinde görev yapan personelin gelecek hafta grev için harekete geçmesinden sonra Avrupa'da gaz vadeleri yüzde 23’e çıktı. Avro Bölgesi'nde söz konusu fiyat artışları belirsizliklerin yükselmesine yol açtı.

Analistler, doğal gaz fiyatlarındaki yükselişin enflasyona etki yapmasının ve üretim maliyetlerini artırarak karlılıkları düşüreceği endişesinin bölgede halihazırda akılların bir köşesinde bulanan "stagflasyon" korkusunu yeniden canlandırmış olabileceğini uyarısını yaptı.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön