Genel

Goldsit, konsept mağaza sayısını 20'ye çıkaracak!

 Akçalar Sanayi Bölgesindeki fabrikasında ofis koltuğu ve ofis mobilyaları üretimi gerçekleştiren Goldsit, 2012 yılında ihracata ağırlık vererek satışlarını yüzde 20 artırmayı ve konsept mağaza sayısını 20ye çıkarmayı hedefliyor

2010 yılından bu yana Akçalar Sanayi Bölgesinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Goldsit Ofis Oturma Grupları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Tuğral, Yalova yolu üzerinde yer alan fabrika satış mağazalarıyla tüm Bursaya hizmet sunduklarını ifade etti. Ayrıca Türkiye geneline yayılmış, yaklaşık 200 adet satış noktasında ürünlerine ulaşılabildiğini kaydeden Tuğral, bunların yanı sıra dokuz adet de konsept mağazalarının bulunduğunu belirtti. Bu yıl, iş hacimlerinin 2010a göre yüzde 20 arttığını açıklayan Tuğral, önümüzdeki süreçte konsept mağazacılığa ağırlık vermeyi ve mağaza sayılarını 20ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. 2012de bu hedefe ulaşacaklarını söyleyen Tuğral, şöyle devam etti: Gelecek yıl, ihracata ağırlık vererek satışlarımızı yüzde 20 artırmak istiyoruz. Müşterilerimiz bizi daha çok fuarlar yoluyla buluyor. Son katıldığımız fuarda çok güzel bir ivme yakaladık. Bu anlamda ihracat konusunda bir sıkıntımız yok. Afrika ülkelerine, Türk cumhuriyetlerine, Ortadoğu ülkelerine, Rusya, Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanyaya ürünlerimizi gönderiyoruz. Kosovada da kendimize ait bir mağazamız var.

İş hayatına 1975 yılında tornacı olarak başladığını anlatan Ali Osman Tuğral, 1989da sağlık sorunları nedeniyle çekildiği iş yaşamına, iki sene sonra küçük bir atölyede tekrar geri döndüğünü söyledi. Bu süreç zarfında, ağırlıklı olarak poliüretan sünger işiyle ilgilendiğini ve kendisine bir poliüretan makinesi yaparak piyasaya hizmet verdiğini ifade eden Tuğral, ofis koltuklarının yükselişe geçtiği dönemde ofis koltuğu üreticilerine yedek parça desteği verdiklerini kaydetti.

1994 yılında ise Goldsit markasıyla kendi koltuklarını üretmeye başladıklarını dile getiren Tuğral, Fuarlar sayesinde dünyayı ve gelişen trendleri yakından takip ettik. 1998-99 döneminde Tayvanlı bir firmadan sağladığımız teknoloji transferi ile Türkiyede koltuk imalatında önemli bir noktaya ulaştık. Bir günde imal ettiğimiz koltuk ayağı adedini yükseltirken maliyetleri de düşürdük. Böylece önümüz açıldı diye konuştu.

Ayda 40 bin koltuk üretebiliyoruz
 
Akçalar Sanayi Bölgesinde; 35 bini açık, 22 bini kapalı olmak üzere toplam 77 bin metrekarelik alan üzerinde yer alan fabrikalarında faaliyet gösterdiklerini aktaran Ali Osman Tuğral, ayda 40 bin koltuk üretme kapasitesine sahip olduklarını kaydetti. Fabrikalarında dört bölüm bulunduğunu ve plastik enjeksiyon bölümlerinde ayda 60 ton hammaddenin işlendiğini idile getiren Tuğral, soğuk dökme sünger bölümlerinde de ayda 25 ila 30 ton arasında ham madde işlediklerini bildirdi. Üretimde kendi tasarım ve kalıplarını kullandıklarını vurgulayan Tuğral, Büyümeye açık bir alandayız ve 270 personelle sahibiz. İş hayatımız boyunca devlet ihalelerinde de görev aldık. Bu da bize, sıçrama yaşatan bir başka konu oldu şeklinde konuştu.
 
Dubaideki statlara da girdik

Sektörde farklı tasarımlarla öne çıkmayı ve yurtdışından gelen kalitesiz ürünlerle rekabet etmeyi amaçladıklarını dile getiren Ali Osman Tuğral,  ofis koltuklarına, ulusal bazda faaliyet gösteren zincir marketlerde dahi ulaşılabildiğini söyledi. Sinema ve konferans koltuklarında da iddialı olduklarını ifade eden Tuğral,  Türkiyede önemli sinemalarından birinin komple koltuk üretimini yapıyoruz. Ofis koltuklarında 100, sinema ve konferans koltuklarında da 20 çeşitlerinin olduğunu kaydeden Tuğral, Stadyum koltuğu da yapıyoruz. Dubaideki bazı statların VIP ve yedek oyuncu kulübelerinin koltuklarını da biz ürettik. Son birkaç yılda bu süreç odlukça gelişti. Şu ana kadar Dubaideki kulüplerden 8 tanesine hizmet verdik. Ürünlerimiz beğenildikçe talepler de artmaya devam ediyor dedi.