Sektörel

Golfkent'e milletvekili akını başladı!

Ankara’ya golf sahasını götüren ilk proje Golfkent’te, 250’ye yakın milletvekili, toplu alım gerçekleştirmek için görüşmelerini sürdürüyor

TURYAP, sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki PORTAŞ olan 1 milyon 260 bin metrekare arsa üzerinde Ankara Golfkent’i inşa ediyor. 


Türkiye genelinde ve yurtdışında emlak alış, satış, kiralama hizmetleri veren Turyap, şu anda inşaatı süren projeler içinde arsası en büyük olan Ankara Golfkent projesini yürütüyor.1 milyon 260 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen Ankara Golfkent projesi, arsa sahibi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki PORTAŞ ile birlikte inşa ediliyor. Ankara’ya golf sahasını götüren ilk proje Golfkent’e, Türkiye’nin birçok şehrinden ve Arap ülkelerinden talep gelirken, milletvekillerinin ilgisi de dikkati çekiyor. Şu anda görevini sürdüren ya da daha önceki dönemlerden 250’ye yakın milletvekili, projeden toplu alım gerçekleştirmek için görüşmelerini sürdürüyor. Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay ile Golfkent’i ve Ankara gayrimenkul piyasasını konuştuk.


İkinci etap başlıyor


Azmi Sarıbay, 2.5 yıl önce inşaatı başlayan projeyi canlandırmak için devreye girdiklerini belirterek, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Projede ilk etapta golf sahası planlanmıyordu. İstanbul’da ve turistik bölgelerde otellerde golf sahaları var ancak Türkiye, başkentinde golf sahası olmayan nadir ülkelerden biri. Ankara’da da golf oynayan çok insan olduğunu görünce projeye golfü dahil ettik. Projede şu anda 9 çukurlu bir saha ve antrenman sahası var. 3 etaptan oluşacak Golfkent’te toplam 2 bin 640 konut yer alıyor. Projenin 157 konuttan oluşan ilk etabının satışları bitiyor ve bu konutları yıl sonunda teslim edeceğiz. 700 konuttan oluşan ikinci etabın da uygulama imar planları tamamlandı. Ön talep toplamaya başladık. İkinci etaptaki 96 konut için kampanya düzenledik.”