27 / 04 / 2024

Google, Manhattan'ın en büyük binalarından birini satın aldı!

Google, Manhattan'ın en büyük binalarından birini satın aldı!

Google, Manhattan"ın en büyük binalarından birini 1.8 milyar doların üstünde bir fiyata satın aldı. 500 bin metrekare büyüklüğündeki bina New York"un en iyi internet girişi ve elektrik altyapısı ile donatılan bölgesinde



Google, modern hayatın trendi fırsat kuponlarının cazibesine kapılıp, 6 milyar dolar teklif ettiği sektör lideri Groupon şirketinden 'ret' yanıtı aldı.

İnternetin yeni trendi œsosyal fırsat kuponlarının cazibesine kapılan Google"ın bu konudaki son girişimi başarısız oldu. 35 milyon üyesiyle dünyanın bu alandaki en büyük şirketi Groupon, gayri resmi olarak Google"ın 6 milyar dolarlık teklifini kabul etmeyeceği sinyali verdi.

Türkiye"de de şehirfirsati.com adıyla faaliyetlerini yürüten Groupon şirketi internet sitesi yoğunluk sonuçlarına göre en yakın rakipleri LivingSocial ve BuyWithMe"den 10 kat daha fazla ziyaret ediliyor. Ancak Living Social"ın Amazon"dan önemli bir fon yardımı almasıyla rekabette ˜şah" demesi Groupon"da tedirginlik yaratmıştı. Bunun üzerine Google devreye girmiş ve şirkete şimdiye kadar sunduğu en yüksek tekliflerden birini sunmuştu.

Groupon"un CEO"su ve en büyük hissedarı Andrew Mason"ın anlaşmaya sıcak bakmadığı ve şirketin yeni bir yönetimin altına girmesi konusunda endişelerinin bulunduğu belirtiliyor. Groupon"a yapılan teklifin Google"ın internet aramalarını yerelleştirme ve kişiselleştirme çabalarının bir parçası olduğu kaydediliyor.

Groupon"un bu yıl başlarında da bir zamanlar internet dünyasının yıldızı olan Yahoo"nun 2 milyar dolarlık alım teklifini reddettiği bildirilmişti. Bundan bir yıl önceye kadar sadece 5-6 şehirde faaliyet gösteren Groupon, bugün faaliyetlerinin 40"tan fazla pazarda sürdürüyor. şžirket, bugün 80 Avrupa şehrinde aktif.

1.8 milyara bina satın aldı

Öte yandan Google, Manhattan"ın en büyük binalarından birini 1.8 milyar doların üstünde bir fiyata satın aldı. 500 bin metrekare büyüklüğündeki bina New York"un en iyi internet girişi ve elektrik altyapısı ile donatılan bölgesinde. Emlak uzmanları Google"ın yaptığı satın almanın yıla damgasını vurduğu yorumlarını yapıyorlar.
Radikal/ZİYA ÖZIşžIK


Geri Dön