28 / 04 / 2024

Görgülü Pastaneleri yurt dışına açılıyor!

Görgülü Pastaneleri yurt dışına açılıyor!

Görgülü Pastaneleri'nin sahibi Nebi Yüce, 'Yeni dönemde ülkemizin başka şehirlerini de lezzetimizle buluşturmak istiyoruz. Yurt dışında da olmayı planlıyoruz" diyor...



Bugün giderek yaygınlaşan kafe kültürü ile sonucu unutulmaya yüz tutan pastanecilik geleneğinin Türkiye’de en köklü temsilcilerinden biri olan Görgülü Pastaneleri, 2020 yılında 60. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Görgülü Pastaneleri’nin sahibi Nebi Yüce, yeni dönemde İstanbul’da 6 adet olan şube sayılarını artırmayı hedeflediklerini söylüyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre; Görgülü Pastaneleri’nin başarılı girişimcilik hikayesi, pastacı Ahmet Görgülü’nün Ekim 1960’ta kendi soyadını verdiği ilk pastanesini Aksaray’da açması ile başladı. Ahmet Görgülü, pastacılıkta Avrupa’daki yenilikleri takip etti ve keşfettiği yenilikleri Türk damak tadına uyarladı. İsviçre’nin profesyonel mutfakta ünlü markası olan Dailan’ın Türkiye bayiliğini alan Görgülü, 1993 yılında 20 yılı aşan pastacılık sektöründe başarıyla taşıdığı bayrağını 1983 yılından beri yanında 10 yıldır birlikte çalıştığı Nebi Yüce’ye ve aile dostu Muhammed Gültekin’e devretti.

“Franchise vermiyoruz”

O dönemde İstanbul’da isim yapmış Görgülü Pastanesi’nin başına geçtiğinde 28 yaşında olan, çıraklık ve kalfalık dönemini Türkiye’nin efsane tatlıcısı Ali Muhiddin Hacı Bekir’in yanında geçirmiş bir isim olan Nebi Yüce, sadece 1 şubesi olan pastaneyi Anadolu Yakasına taşımaya karar vererek önemli bir adım attı. Anadolu Yakasındaki ilk şubesini Kızıltoprak’ta açan Görgülü Pastaneleri, bugün Anadolu Yakasında 6 şube ile hizmet veriyor. Bunlar Kızıltoprak Görgülü’den sonra 1999 yılında Kazasker Erenköy Görgülü, 2001 yılında Göztepe Görgülü, 2006 yılında Çek-meköy Görgülü, 2018 yılında Göztepe Görgülü ve 2018 yılının son aylarında açılan Ataşehir Görgülü oldu.

Yeni dönemde şube sayısını artırmayı ve diğer kentlerde de şube açmayı düşündüklerini anlatan Nebi Yüce, “İki yıl sonra 60’ıncı yılımızı kutlamaya hazırlanırken şubelerimizin sayısını da hızlıca ve doğru adımlar ile İstanbul’un değişik semtleri ile ülkemizin başka şehirlerini de lezzetimizle buluşturmak istiyoruz. Ayrıca Yurt dışında olmayı planlıyoruz ve çalışmalarını da başlatmış bulunuyoruz. Şu an için ülke ismi vermek istemiyoruz” diyor. Bugüne kadar kalitelerini korumak için hiçbir şubelerinde franchise sistemine geçmediklerini kaydeden Yüce, “Şu anda tüm şubelerimizi kendimiz işletiyoruz. Bu şekilde de devam etmek istiyoruz” diyor. 58 yıllık tecrübenin kuruma kazandırdığı en büyük özelliklerden birinin üretim miktarı ne kadar artarsa artsın, hep butik tarzda el işçiliğiyle üretime devam etmesi olduğunu vurgulayan Yüce, “Sektördeki makinalaşmaya inat dokunuşun sihirli tatlara dönüştüğünün bilincindeyiz” diye konuşuyor.


 


Geri Dön