Kent Haberleri

Gözler ikramiye ödeme tarihlerinde; Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı tatil takviminin açıklanmasından sonra gözler  bayram ikramiyelerine çevrildi. Yılın ilk bayram ikramiyeleri nisan ayında hesaplara geçmişti. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise haziran ayında ödeneceği tahmin ediliyor. Peki, emekli ikramiyeleri ne zaman, ayın kaçında hesaplara yatırılDiyanet takvimine göre, dört günlük Kurban Bayramı 28 Haziran-1 Temmuz 2023 tarihleri arasında kutlanacak

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi binlerce emekli, heyecanla ikramiye ödeme tarihlerini bekliyor. Diyanet takvimine göre, dört günlük Kurban Bayramı 28 Haziran-1 Temmuz 2023 tarihleri arasında kutlanacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Senede iki kez ödenen bayram ikramiyeleri, bayram günlerinden önce emeklilerin maaş hesaplarına yatırılıyor. İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce hesaplara geçmesi bekleniyor. 

CUMHURBAŞKANI DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili olarak, "Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde hesaplarına yatıracağız. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzda çalışmalara başlıyoruz. Ayrıca Kurban Bayramı ile ilgili özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğini düşündüğüm bir müjdeyi iletmek istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında kutlayacağız. İstişarelerimiz sonucunda 26 ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla beraber vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma olanağı bulacaktır." ifadelerini kullandı.
 

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAK MI?

Emekliye bayram ikramiyeleri, 2023 Ramazan Bayramı öncesinde  bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. İkramiyelere zam yapılıp yapılmayacağı, Kurban Bayramı öncesinde bir kez daha gündeme geldi.

EMEKLİLERE ZAM SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikramiyelere zam olabileceğine dair yeşil ışıl yakmış ve "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha da yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." demişti.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK

Her yıl heyecanla beklenen Kurban Bayramı, bu sene tatil süresiyle birlikte büyük bir sevinçle karşılanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, Kurban Bayramı tatili toplamda 9 gün sürecek. Bu durum, vatandaşlara uzun bir bayram tatili imkanı sağlayacak ve birçok kişi için sevdikleriyle bir araya gelme ve dinlenme fırsatı sunacak.

Kurban Bayramı, 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Bu dört günlük resmi tatil süresinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 26 ve 27 Haziran günleri de idari izin kapsamına alındı. Böylece hafta sonlarıyla birlikte, vatandaşlarımız toplamda 9 gün boyunca bayram tatili yapma imkanına sahip olacaklar.

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı

Dikkat! Bakanlıktan bedelli askerlik hizmetine müracaat edeceklere önemli ödeme uyarısı