Ekonomi

Gözler Merkez Bankası faiz kararında! TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Piyasaların gözü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararında. Peki, Merkez Bankası faiz karanı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı toplantısınının ne zaman saat kaçta yapılacağı merak ediliyor

Faiz kararı için kritik geri sayım başladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı toplantısınının ne zaman saat kaçta yapılacağı merak ediliyor.

Merkez Bankası'nın açıklanacağı faiz kararı piyasalardaki son durumu etkileyeceği sorgulanıyor.

Peki, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Merkez Bankası Haziran faiz kararı bugün belli olacak. Yeni faiz kararı ile altın ve borsanın durumu ne olacak merak edilirken, Mayıs ayında açıklanan faiz kararı yüzde 8.5'ta sabit bırakılmıştı.

MERKEZ BANKASI HAZİRAN FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası bugün faiz kararını duyuracak. Para Politikası Kurulu Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı toplantısını 22 Haziran 2023 tarihinde (bugün) yapacak. Faiz kararını ise saat 14.00'te açıklayacak.

MAYIS AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Mayıs ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını sabit bırakarak yüzde 8,5'te olarak açıkladı.

MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ NEDİR, FAİZ ARTIRACAK MI?

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, bu hafta perşembe günü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı yapacak. Yüzde 8.5 olan faizin arttırılmasına kesin gözüyle bakılrken, ne kadar arttırılacağı konusunda farklı beklentiler dikkat çekiyor. PPK yeni bir atama yapılmazsa 2 eksik üyeyle toplam 5 kişiyle gerçekleşecek. Olası bir politika faizi artışı en çok kredi kartlarına uygulanan faiz ile taksit avansa uygulanan faizi etkileyecek.

Konuya ilişkin Milliyet'e değerlendirmelerde bulunan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, TCMB, Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “akılcı politika yapımına” dönüş çağrısından sonra 22 Haziran'daki toplantısında Ortodoks politika düzlemine geçerek son iki yıldaki gevşek duruşundan muhtemelen uzaklaşacağını belirtti.

Sözlerine devam eden Yavaş, "Merkez bankasının sıkılaştırma döngüsünü başlatmasının yanı sıra, son iki yılda kredi mekanizmasını ve liralaşmayı düzenleyen bir dizi karmaşık düzenleme ve uygulamalarını gevşetmeye başlayacağını da düşünüyoruz. Bu politikalarda nasıl bir yol izleneceği Merkez Bankası’nın politika kararından sonra açıklayacağı metinde daha çok netlik kazanacağı görüşündeyiz" diye kaydetti.

Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı!

Memur maaş zammında son dakika! Memur maaşı iki asgari ücrete mi denk olacak? 

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!