Ekonomi

Gözler Perşembe gününde! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak ve piyasayı nasıl etkileyecek?

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın perşembe günü saat 14.00'te açıklayacağı faiz kararında. Kararın ne yönde olacağına dair yapılan anketin tahmini yüzde 9 oldu. BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLANDI AA Finans'ın, 24 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kritik Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla gerçekleşti ve sonuçlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizi 150 baz puan düşürülmüş ve yüzde 12'den yüzde 10,50'ye indirilmişti.

BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLANDI

AA Finans'ın, 24 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kritik Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla gerçekleşti ve sonuçlandı.

BU AY DA FAİZLERİN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin hepsi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini düşürmeye devam edeceği yönünde görüş bildirdi.

ANKET SONUCUNA GÖRE FAİZ YÜZDE 9’A İNDİRİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

AA Finans'ın beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz düşürülmesini ve faizin yüzde 9'a indirilmesini bekliyor.

2 EKONOMİSTTEN 100 VE 125 BAZ PUAN DÜŞÜŞ YORUMU GELDİ

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerden biri 100 baz puanlık indirim öngörürken biri de 125 baz puanlık indirim bekliyor. Yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerin geneli de yüzde 9 oranında toplandı.

Piyasalar Perşembe günü açıklanacak karara odaklanmışken vatandaşlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararının dolar, euro ve altına olan etkisini de merak ediyor.

ABD FAİZ ARTIRARAK ENFLASYONU FRENLEDİ

Bilindiği gibi enflasyon ile mücadele eden ülkelerin tamamında (Türkiye hariç) enflasyonu düşürmek için yapılan ilk hamle faizleri artırmak oluyor. ABD’de yükselen enflasyonu frenlemek ve kontrol altına almak için ABD Merkez Bankası (Fed) aylardır faiz artırımı kararı veriyor. ABD’de faiz artırımları işe yaradı ve enflasyon verileri beklentilerin altında gerçekleşti.

FAİZ DÜŞÜREREK ENFLASYONU KONTROL ALTINA ALABİLECEK MİYİZ?

Faiz düşürerek enflasyonu kontrol altına almak ile ilgili bir örnek olmasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu başaran ilk ülke olacağımızı ifade ederek bu yoldan dönüş olmayacağını vurgulamıştı.

Erdoğan faizin sebep enflasyonun sonuç olduğunu savunarak ekonomi politikasını da ona göre şekillendirmişti.

Merkez Bankası’nın vereceği karar ve sonuçları yakından takip ediliyor.

Asgari ücret tek tek hesaplandı! İşçinin eline geçecek rakam belli oldu!

1 gram bile altınınız varsa hemen bakın! Altın fiyatlarında son durum! Altın düşecek mi yükselecek mi?

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...