Kent Haberleri

Gözler temmuz zammında! Memura zam teklifi bugün Meclis’e geliyor

Memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören kanun teklifinin bugün TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. İşte detaylar...Böylece, 6 aylık enflasyon rakamları sonrası refah payı öncesi zam oranı netleşti

Milyonların merakla beklediği haziran ayı enflasyon verileri bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Böylece, 6 aylık enflasyon rakamları sonrası refah payı öncesi zam oranı netleşti. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile yüzde 17,77, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı.

Memur ve emekli zamlarına yönelik kanun teklifi bugün Meclis'e gelecek. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Enflasyonda ilk 6 aylık rakamların belli olmasıyla birlikte memur ve emekli zammı büyük oranda kesinleşti. Ancak maaş zammına refah payının da eklenmesi bekleniyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, Toplu sözleşmeye göre memurlar senenin ilk 6 ayı için yüzde 8 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri bu zammı aşan oranda enflasyon için fark almaya hak kazanıyor. Memurlara 2023 yılının yarı dönemi için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı sağlanacak. Memurlar ikinci 6 ayda yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 11,77'lik enflasyon farkı almaya hak kazandı. Bu durumda memur ve memur emeklileri yüzde 17,77'lik zam alacak.

KANUN TEKLİFİ BUGÜN MECLİS'TE!

Memur ve emeklilerin maaş zamlarına dair kanun teklifi bugün Meclis'e geliyor. Memur ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak refah payı sağlanacak. Teklif ile en düşük memur maaşı 22 bin Türk Lirasına yükseltilecek.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da refah payı dahil edilecek. Emeklilere ise kademeli artış bekleniyor.

2023 TÜİK HAZİRAN AYI ENFLASYON VERİSİ BELLİ OLDU

Milyonlarca vatandaşın beklediğiTÜİK haziran ayı Tüketici TÜFE resmen belli oldu. Bu kapsamda memur ve emeklisinin maaşlarına yapılacak 6 aylık enflasyon farkı netleşti.

Buna göre, TÜFE'deki değişim haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki senenin aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,21 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SÖZLERİMİZ YERİNE GETİRECEĞİZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra düzenlemesinin Meclis'e ne zaman geleceği netleşti. En düşük memur maaşını 22 bin Türk Lirasına çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören teklifin bugün TBMM'ye sunulacağı kaydedildi.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap'ın ruhsatları alındı! Kaç konut ve kaç dükkan için ruhsatlar tamamlandı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Kardemir'e 600 işçi alımları başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Haziran'da üreticide 5 TL olan elma markette 21.92 TL'ye satıldı! Üretici ve marketin fiyat farkı yüzde 338!