Eğitim

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi açıldı

Bir ay önce hizmete başlayan merkezde iki hastaya böbrek nakli gerçekleştirildi

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hikmet Okur, üç yıldır düşündükleri ve üzerinde çalıştıkları Organ Nakli Merkezi´ni hastane bünyesinde hizmete açtıklarını söyledi. Prof. Dr. Okur, `´Bundan önce bizim bir ayağımız eksikti. Birtakım yasal prosedürleri yerine getirmek için uğraşıyorduk. Yeterli ekibimizi de kurunca organ nakli ünitemizi hizmete açtık´´ dedi. İstanbul´un Anadolu Yakası´nda organ nakli yapabilen üçüncü merkez olduklarını kaydeden Okur, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin bölgedeki en büyük hastanelerden biri olduğunu ve bu alanda bir ihtiyacı gidermek istediklerini kaydetti.

ÜÇ YILDIR DÜŞÜNÜLÜYORDU      

Başhekim Okur, hastane bünyesinde büyük bir nefroloji klinikleri olduğunu ve burada 125 diyaliz hastasına hizmet verdiklerini belirterek, `´Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üç yıldır düşündüğümüz ve üzerinde çalıştıkları Organ Nakli Merkezi´ni hizmete açtık. Nefroloji binasında müstakil bir yer oluşturarak özel bir servisle hizmet vermeye başladık´´ dedi. Yaklaşık bir ay önce hizmete başlayan Organ Nakli Merkezinde ameliyatlara başladıklarını anlatan Hikmet Okur, `´Şu anda ikinci böbrek naklimizi gerçekleştirdik. Hastaların sağlık durumları da gayet iyi´´ dedi.

15 KİŞİLİK EKİP HİZMETTE      

Organ Nakli Servisi Koordinatörü Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı da organ nakli birimlerinin kurulabilmesi için çok yeterli bir altyapı ve iyi bir hekim kadrosunun bulunması gerektiğini belirterek, merkezde hemşirelerle birlikte 15 kişilik bir ekip ve 5 oda 6 yatakla hizmet vermeye başladıklarını anlattı.

AYDA EN AZ 2-3 BÖBREK NAKLİ

Nefroloji Servisi Şefi Doç. Dr. Ali Rıza Odabaşı da organ nakili konusunda, hedefi büyütmek istediklerini belirterek, bu yıl sonuna kadar en az 15 kişiye böbrek nakli yapmak, gelecek yıl da ayda en az 2-3 nakil gerçekleştirmek olduğunu anlattı. Merkezin kurulmasından bu yana 2 kişiye böbrek nakli yaptıklarını anlatan Odabaşı, şunları söyledi: `´Bu hastalardan biri 28 yaşındaki Süleyman Yıldırım. annesi Fikriye Yıldırım böbrek vericisiydi. Tüm testleri yapıldıktan sonra kendisine ekibimiz tarafından nakil yapıldı. Diğer hastamız da 23 yaşındaki Muhammet Baltacı. Ona da 52 yaşındaki  annesi Ayten Baltacı böbreğini verdi. Geçtiğimiz hafta nakilini yaptık. ´´
Star