17 / 06 / 2024

'Gram altın 3 bin TL olacak' diyen İslam Memiş'ten elinde TL olanlara yeni uyarı geldi!

'Gram altın 3 bin TL olacak' diyen İslam Memiş'ten elinde TL olanlara yeni uyarı geldi!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Eline Türk lirası geçmiş yatırımcılara öneriler veren Finans Analisti İslam Memiş "Gram altın 3000 TL olacak" tahminini de tekrarladı.



Para piyasalarının kurdu şeklinde bilinen ve yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklamasında özellikle altın tarafında geçtiğimiz haftayı değerlendirip yeni haftayla ilgili öngörülerini duyurdu.

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

"Bu hafta açıklanan Fed tutanakları şahin tonda bir metindi. Faiz indiriminde senenin son çeyreğine tekabül eden bir öteleme yapmaya gayret ediyorlar. Bu saatten sonra piyasalar Fed'in ne zaman faiz indirimi yapmaya çalıştığını anlamaya çalışacak. Senenin son çeyreğinde yine Fed'in faiz indirme olasılığı masada kalmayı sürdürüyor.

 Gram altın 3 bin TL olacak diyen İslam Memiş ten elinde TL olanlara yeni uyarı geldi!

Bu haftayı iyimser biçimde bitirdik. Gündemden düşmeyen altın fiyatları yeni haftaya sert bir yükselişle başladı. Hafta başında İran Cumhurbaşkanı'nın helikopter kazasında yaşamını yitirmesi jeopolitik gerilimlerde yeniden fiyatlandığı için ons altın 2 bin 450 dolar seviyesini, gram altın da 2 bin 550 TL seviyesini gördü. Ons altında 2 bin 380 dolar destek seviyesi onun aşağısı kırılınca 2 bin 280 dolar destek seviyesini beklemeyi sürdüreceğimizi belirtmiştim.

Bu hafta 1 kilogram altının değeri dolar bazlı 2 bin 710 dolar değer kaybetti. Gram altın hafta başında 2 bin 550 Türk Lirası idi. Sonrasında 2 bin 450 Türk Lirası'na kadar geriledi. Gram altında 100 TL'lik değer kaybı görüldü. Yaşanan bu düşüşleri alım fırsatına çevirebilirsiniz.

Ons altında 125 dolarlık bir gerileme yaşandı. 2 bin 380 dolar destek seviyeleri kırıldı. 2 bin 280 dolara göz kırptı. Elinde Türk Lirası olanlar altın pozisyonunu yüzde 50 kapatabilir.

Sene sonu 3000 dolar, 3000 TL beklentim devam ediyor. O nedenle düğün yapacaklar, altın borcu olanlar, altın yatırımı yapacak olanlar bu alım fırsatını iyi değerlendirmeli.

 

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez: Gerçek enflasyonu bilmezsek kiralar da ücretler de fiyatlar da doğru belirlenemez!

MG'nin Mayıs 2024 kampanyası için son 5 gün! Yüzde 50 peşinatla otomobil fırsatı! 

Evini 5'inci yıldan sonra satanlara vergi gelmesinin konut fiyatlarına faydası olmaz! 


Geri Dön