05 / 05 / 2024

Gram altın 399 lira seviyelerinde!

Gram altın 399 lira seviyelerinde!

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasından sonra 399 TL'den işlem görüyor.



Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 399 liradan işlem görmeye devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, cuma günü, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 399,3 TL'den tamamladı.

Yeni haftaya düşüşle başlayan altının gram fiyatı, bugün saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 399 TL seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 658 TL, Cumhuriyet altını da 2.687 TL'den satılıyor.
Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.810,3 dolar seviyelerinde.

Analistler, ABD ile Çin arasında devam eden gerilimle beraber, ABD'de artan Kovid-19 kaynaklı ölümlerin risk algısını yükselttiğini, bu durumun da altının ons fiyatını desteklediğini belirtti.

Bugün, yurt içi ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.820 doların direnç olarak ön plana çıktığını, gram altında ise 395-405 TL bandının izleneceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön