Altın & Gümüş

Gram altın alalım mı, bozduralım mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Sonra pişman olmayın

Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar altın fiyatlarında da ani iniş çıkışlara neden oluyor. Peki gram altın alalım mı, bozduralım mı? Uzman isim peş peşe açıkladı. Bu durum altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu

ABD ve Avrupa Merkez Bankalarının faiz kararlarını açıkladıktan sonra resesyon riskleri yaşanmaya başladı. Bu durum altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu.

Bu durum karşısında kafaları karışan yatırımcılar ne yapmalı? Gram altın alalım mı, bozduralım mı? sorularının yanıtlarını merak ediyorlar.

ALTIN FİYATLARI ÜZERİNDE BASKI VAR

Altın fiyatlarındaki sert düşüşlerin ardından yatırımcıların kafası karışırırken araştırmalara başladı. Yatırımcılar gram altın alalım mı, bozduralım mı? sorusunun yanıtını merak ediyor.

Konu ile ilgili Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş, altının orta ve uzun vadede yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu belirterek ons altın üzerinde 5 aydır devam eden baskıya değindi.

İslam Memiş altın fiytalarındaki baskıyı şöyle açıkladı: ''Altın fiyatlarındaki düşüşün sebebi; FED ve diğer merkez bankalarının faiz artırma sürecine girmeleri.

Dolar kuru karşısında gelişmiş ülke para birimleri ve diğer emtialar baskı altında kaldı. Ama vatandaşların ons ile gram fiyatını birbirinden ayırması gerekir.

 

Geçen hafta ons altın fiyatında bin 615 dolar seviyesine kadar gerilediğini gördük. Son 2,5 yılın en düşük seviyelerini gördük. Ancak gram altın tarafında bunu hissetmedik. Gram altın/TL fiyatını vatandaşlar ekranlarda 980 TL civarı görse de şu anda gram altın fiyatı bin lira seviyesinde.

 

2022 yılına 775 TL seviyesinde başlayan gram altın yine yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Orta vadede gram altında bir baskınlanma söz konusu olabilir. Bunun sebebi ise FED'in faiz artırımına devam edecek olmasıdır. Ama jeopolitik riskler artıyor. Resesyon riskleri artıyor. Dünya olumsuz etkenler yine konuşulmaya başlandı.

Bu da emtia fiyatlarının tekrar güvenilir liman gömleğinin giyilmesine neden olabilir. Ancak içeride dolar/TL kurunun güçlü duruşu devam ediyor.

Gram altının dolar kurundan destek görme ihtimali yüksek olduğu için yine bir sonraki ataklarda bin 60, bin 90 ve bin 200 rakamlarını takip edeceğiz.

 

1,000 TL'nin altındaki rakamlar alım fırsatı olduğunu ifade edebiliriz. Çünkü jeopolitik riskler artmaya devam ediyor. Ekonomik krizler dünya genelinde konuşulmaya başlandı. İşte bu sebepler altın gibi değerli madenlerin ön plana çıkma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Son 1 ayda belirsizlikler ve riskler oldukça arttı. Gelen haber akışları o kadar yoğun ki bunların finansal piyasalarda hissedildi dönemden geçiyoruz.

Ancak merkez bankalarının politikalarına baktığımız zaman biraz daha güvercin olabilir. Faiz artırımı söylemleri yerini iyimserliğe bırakabilir.

GRAM ALTIN ALALIM MI, BÖZDURALIM MI?

Gram altın/TL fiyatında önümüzdeki 2 haftalık süreç içerisinde bin 60 lira seviyesinde gelişmeler olabilir. Biz bunları takip edeceğiz.

Şu anda altın satanın zarar ettiği dönemlerden geçiyoruz. Geçen yıl bu zamanlarda 500 lira olan gram altın bugün bin lira seviyesinde.

Son 20 yıldır yatırımcısına en çok kazandıran bir emtiadır. Riskleri görmek gerekiyor tek bir emtia değil farklı emtialara da yatırım yapmak gerekiyor.

Altındaki düşüş için aldatmaca diyen İslam Memiş uyardı! Ekim ayında yükselecek diyerek o tarihi tarih verdi!

Altın fiyatlarında yeni tahmin! Her dediği tutan İslam Memiş, ay verip "Dikkat edin" dedi

Yastık altında dolar saklayanlar acil baksın! Dolar/TL kuru son dakika! Dolar pazartesi günü böyle olacak