20 / 05 / 2024

'Gram altın için fırsat zili çalıyor' diyen İslam Memiş, 2 yeni rakam verdi!

'Gram altın için fırsat zili çalıyor' diyen İslam Memiş, 2 yeni rakam verdi!

Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili olarak 'son günler' uyarısı yaparak, 2 yeni rakam da verdi. İşte İslam Memiş'in açıklamaları....




Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, son dönemlerde dengede seyreden piyasalar için tahminlerini tek tek açıkladı. İslam Memiş, gram altında 'fırsat' zili çaldığını söyledi. 

İşte "Piyasalarda sakin bir seyir var. Borsalarda, döviz kurlarında, emtialarda bir belirsizlik var" ifadelerini kullanan İslam Memiş'in açıklamaları...

Borsa İstanbul 10 bin 265 puanda. 0.69'luk bir düşüş var. Teknik olarak satışlar da var. O kadar yükselişin ardından kar satışları normaldir. 10 bin 200 üzerinde tutunmaya devam ediyor. 10 bin 500 hedefti, oraya ulaşamadı. 9800'ü teknik şekilde takip etmeye devam edeceğiz. Bakalım 10 bin puan altına sarkacak mı?

İçeride durumlar ılımlı fakat dışarıda gerginlikler, riskler var. İsrail'in Refah'a operasyon süreci jeopolitik riskleri de tırmandıracak cinsten. Kimi faiz indirimini ifade ederken kimi faiz artırımları olabilir söylemlerinde. Yatırımcılar ise arafta kaldı.

 Gram altın için fırsat zili çalıyor diyen İslam Memiş, 2 yeni rakam verdi!

Dolar kuru 32.25 kuruş. Serbest piyasada 32.25 seviyesinde. Buradaki makas aralıkları nedeniyle serbest kur ile resmi kur arasında ayrı fiyat bulunuyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 4 haftalık süreçte alımlarını artırdı. Bakalım alımlar bittiğinde döviz kurlarında yön ne olacak? Orta ve uzun vadede pozitif beklentim sürüyor.

Euro dolar paritesi 1.0746'da. 1.07-1.0850 seviyelerini takip ediyoruz. Dar bant aralığına sıkışmış ve kararsız bir piyasa var. Ya fırtına öncesi sessizlik ya da dinlenen bir piyasa var.

Ons altın 2 bin 315 dolar seviyelerinde. 2 bin 303 - 2 bin 321 dolar aralığında işlemler gerçekleştirdi. Takip etmiş olduğumuz bant aralığında değişiklik yok. 2 bin 280-2 bin 380 dolar aralığını yeniden mayıs ayında takip edeceğiz.

Gram altın fiziki tarafta 2 bin 447 lirada. Burada da 2 bin 400-2 bin 450 lira bant aralığını takip edeceğiz. Burada onsu takip eden bir gram altın da var. Ons altın nereye, gram altın oraya. Dolar TL'de hareketlilik olmadığı için dolarda da kımıldama olmadığı için onsu takip edeceğiz. Ons altında yaşanan gerileme, gram altında cılız gerilemeye sebep oluyor. Gün içindeki dalgalanma da 15-20 TL şeklinde oluyor. Ons altındaki hareketlilik ister istemez yansıyor. Gram altın yatırımcısı o nedenle ons altını takip etmeli.

Gram altın alınabilir, düşük. Yüzde 50'si ile dolar yüzde 50'si ile gram olarak yatırımınızı ikiye bölebilirsiniz. Ons altında yaşanan geri çekilmelerde, doların önemli bir faktörü olacak altın almak için.

Merkez bankaları altın stoklamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz Nisan ayında en çok Çin yaptı. Toplamda 60 ton alım yaptı. 2024 yılının ilk çeyreğinde 1238 tonluk altın alımı yaptı merkez bankaları. Geçen yıla göre yüzde 3'lük bir artış var. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 570 tona çıkardı rezervini. Geçen sene ile bu sene arasında ise yüzde 12 düşüş var rezervlerde. Fakat sonuç itibarıyla rezervlerini artırıyor.  Hane halkında 44.5 tonluk alım yapıldı. Altın fiyatlarında yaşanan gerilemeler sene içerisinde oluyor. 3 hafta kadar önce 2 bin 731 TL idi, şu anda 2 bin 441 TL'yi telafuz ediyoruz. Bu kar satışı. Bir sonraki ataklarda 2 bin 600, 2 bin 700 ve 3 bin TL hedefi masada durmaya devam ediyor. 2 bin 900 liraya çıkınca 100 TL'lik  kar olacak.  Yıllık yükselişte 3 bin TL yine radarımızda olmayı sürdürecek. Ons altında da 2 bin 600 dolar ve 3 bin doları izleyeceğiz. 2 bin 600'den sonra 3 bin TL için savaş riskini izleyeceğiz. Altın hazır bu kadar baskılanmışken bunları alım fırsatına çevirmek gerekli. Bundan sonra ana trend yukarı olacak.

 

İki ildeki 4 adet arsa ile 3 adet arazi taksit fırsatıyla satılıyor! Milli Emlak satılık! 

En büyük banknot 200 TL ile artık ne et, ne peynir, ne de zeytinyağı alınamıyor!

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!


Geri Dön