02 / 05 / 2024

Gram altın için rakam veren İslam Memiş bu kez ters köşe yaparak 'Sakın yapmayın' dedi!

Gram altın için rakam veren İslam Memiş bu kez ters köşe yaparak 'Sakın yapmayın' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, düşüşlerin yaşandığı piyasa ile ilgili önemli detaylar paylaştı. İslam Memiş açıklamasında gram altın yatırımcısına yaptıkları büyük hataları da açıklarken, bundan sonrası için de yeni bir yol haritası çizdi. 



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, düşüşlerin yaşandığı ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın, gümüş piyasasını değerlendirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcısına yaptıkları büyük hatayı açıklarken, bundan sonrası için de yeni bir yol haritası çizdi. 

İslam Memiş açıklamasında "Borsa İstanbul'da 9223'e kadar yükseldi. Beklemiş olduğumuz 9400 direnci kırılamadı. Faiz artırımları, kredi notlarına rağmen 9400 direnci geçilemedi Borsa İstanbul'da. Borsa İstanbul 100 endeksi bayat balık gibi yoluna devam ediyor " diye konuştu.

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan İslam Memiş, "Dolar kuru 32.60-32.70 TL aralığında serbest piyasalarda. 1 TL'lik bir makas aralığı var. Yükseliş hızı da kesildi. Dolarla ticaret yapan varsa süreci iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu düşüşler kalıcı değil. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası pençesini açtı, piyasaya müdahale için hazır şekilde beklemeye devam edecek. Gerilemesi biraz güç. Yerel seçimlerden sonra bakalım nasıl bir politika izleyeceğiz" dedi.

Gram altın için rakam veren İslam Memiş bu kez ters köşe yaparak Sakın yapmayın dedi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında yaşanan ani yükseliş ve düşüşler için çarpıcı uyarılar da yaptı.

Altın fiyatlarında yaşanan sert dalgalanmalar ile ilgili de çok önemli bazı açıklamalar yapan İslam Memiş, "Ons altın şu an 2174 dolarda. Dün 2223 dolara kadar çıkmıştı. 2162 dolara kadar geriledi. Bir günde ons altında 100 dolarlık bir satış görüldü. Biz haftalık kapanışlarda 2160 doları takip edeceğiz, daha sonra da 2125 doları. 2160 dolar test edildi. Dün altın almak isteyenlere gaza gelmeyin, almayın, altından uzak durun demiştim. Ons altın tarafında ciddi düşüşler gördük. Tam 61 dolarlık düşüş gördük. Bir günde çok önemli rakam. 2160 dolar çalıştı. Oradan tepki alımı da geldi. Buradan alımlarımızı gerçekleştirdik" diye konuştu.

İslam Memiş ayrıca yaptığı açıklamada gram altın için tahminler yaparak, "Gram altını 2 bin 300 Türk Lirası şeklinde gösteriyorlar. Olmayan bir fiyat bu. Gram altın TL Kapalıçarşı'da 2 bin 472 Türk Lirası seviyelerinde. Dün gram altın 2 bin 548 Türk Lirası'na kadar yükseldi. Gram altın serbest piyasalarda 2 bin 447 Türk Lirası'na kadar geriledi. Almayın, uzak durun çağrılarım var. Bir günde 101 TL geriledi gram altın. Bangır bangır mesajlar paylaştım. Altın düştü, altın yatırımı yapmak isteyenler buyurun sahne sizin dedim. Yine orta ve uzun vadede 3 bin TL  ve üzerindeki rakamları bekliyoruz. Her düşüş alım fırsatı, hem ons hem gram bazında yükselişler bitmedi" diye konuştu.

Yatırımcıların en yakından takip ettiği isimler arasında yer alan İslam Memiş, "Çok güzel bir alım fırsatı verdi. Süper bir alım fırsatları verdi ons gram ve gümüş gram da. Euro, gümüş ve altın. Tercih sıralamam bu şekilde" dedi.

 

KDV'den muaf arazi almak isteyenlere Nisan 2024 müjdesi! Milli Emlak 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi satacak!

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön