Kent Haberleri

Gram altın için zirvenin de zirvesi geliyor! Kimse bunu beklemiyordu ama analistler şimdi açıkladı!

Gram altın 1.500 TL'ye koşuyor! Banka iflarının ardından altın fiyatları yükselişe geçti ve son bir yılın tepesine çıktı! İşte ayrıntılar... Ons altın fiyatları 2 bin doların üzerine çıkarak Türkiye piyasasını da etkiledi

ABD'deki banka sektörü krizi sonrasında altın fiyatları yükselişe geçti ve son bir yılın zirvesini gördü. Ons altın fiyatları 2 bin doların üzerine çıkarak Türkiye piyasasını da etkiledi. Ayrıca, doların Türk Lirası karşısında değer kazanması ve 19 lira seviyesine ulaşması, gram altın fiyatlarını da yükseltti ve bugün tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

ABD'deki krizin patlak vermesinin ardından, dünya genelinde bir altın fırtınası yaşanıyor ve ons altın fiyatları yükselişe geçti.

Gram altın için zirvenin de zirvesi geliyor! Kimse bunu beklemiyordu ama analistler şimdi açıkladı!.. Son dakika ... Hemen bakın ... Peş peşe açıklandı ... İşte ayrıntılar ...

 

Gram altın için zirvenin de zirvesi geliyor! Kimse bunu beklemiyordu ama analistler şimdi açıkladı!.. Son dakika ... Hemen bakın ... Peş peşe açıklandı ... İşte ayrıntılar ...

ABD'de iflas eden bankaların küresel piyasalarda dalgalanmaya neden olması sonucu, kriz endişeleri arttı ve ons altın fiyatları son bir yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Bu gelişmelerin ardından altın fiyatları tekrar hareketlenmeye başladı.

Ons altın fiyatları son birkaç gündür düşüş eğilimindeydi, ancak şu anda yeniden yükselişte. Altın fiyatları 2 bin doların üzerine çıkarak Türkiye'de de gram altın için rekor bir fiyatlamaya neden oldu.

Doların Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam etmesi sonucu, doların birimi 19 lirayı aştı. Bu yükseliş, altın fiyatlarını da etkiledi ve gram altın 1234 lira seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı.

İç piyasada, çeyrek altın 2033 liradan, cumhuriyet altını ise 8 bin 364 liradan satılmaya başladı. Hem ons hem de gram altın bu ay yüzde 10 oranında değer kazandı.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikaları konusunda belirsizlik yaratmasının piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını ve bu nedenle para piyasalarındaki faiz indirimi beklentilerinin arttığını belirtti.

Bazı analistler, bankanın önümüzdeki iki toplantısında faiz artışlarını durduracağını ve temmuz ayında faiz indirimine gideceğini öngörerek, tahvil faizlerindeki düşüşün altın fiyatlarını desteklediğini belirtiyor.

Teknik açıdan, analistler altının ons fiyatında 1.970 doların destek, 2.010 doların ise direnç seviyesi olduğunu ifade ediyor.

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Mart 2023 destek müjdesi! Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL para tek tek yatıyor!
Yardıma muhtaç vatandaşlara 500 TL destek ödemesi yapılacak! Görmeyen duymayan kalmasın!
İslam Memiş'ten çarpıcı tahminler: Gram altın rekor kırabilir! Dolar, euro ve gümüş de yerinde durmayacak!