Altın & Gümüş

Gram altın neden 1.450 TL olmadı, yeni rakam ne? İslam Memiş resmen açıkladı!

İslam Memiş, 2022'de gram altının fiyatının 1.450 TL'ye ulaşacağını söyledi. Ancak yılsonuna iki hafta kala gram altın fiyatları bu seviyenin epey uzağında. Peki altın gram hesabı neden 1.450 TL'ye ulaşmadı? İslam Memiş adım adım durumu anlattı... 450 TL'ye ulaşmadığını açıkladı

Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş,  altının gramının neden 1.450 TL'ye ulaşmadığını açıkladı. Memiş, ekonomiye ilişkin bir açıklama yayınlayarak altın yatırımcılarını da uyardı. Peki altın gram hesabı neden 1.450 TL'ye ulaşmadı? İslam Memiş adım adım durumu anlattı...
 

İslam Memiş,TV programında önce ekran fiyatlarını fiziksel işlem taraflarını karşılaştırdı.

Ekran fiyatlarıyla fiziki taraftaki işlemler ayrı olduğunun altını çizen Memiş, "Ekranlarda gram altının fiyatı 20 lira daha ucuz görünüyor. Ben de diyorum ki sadece altın alacaklar değil altın alacaklar da dahil o ekrandaki fiyatlardan bozdurursanız zarar ederseniz."

İslam Memiş ardından şu cümleleri kurdu:

"Zarar etmeyin. Bunu tekrarlama sebebim şu: Gençler araba almak istiyor. Tekrar bir ev alma, arazi almak düşüncesi oluyor. Bu birikimlerini de bozdurmak zorunda kalıyor. Haliyle ekran fiyatlarına bakıp bozdurmak hoş gelmiyor. Fırsatçılık yapan insanlar da var.

Şu an gram bin 70 lira ama serbest piyasada bin 80 lira. Şimdi bin 100’lü rakamlar karşımızda. Sadece dolar kurundan destek alarak gram altın buralara geldi. Ons altın daha bu işe dahil olmadı."

ONS ALTIN GRAMA DESTEK VERECEK!

Diğer taraftan Memiş, ons altın fiyatındaki iyimserliğin gram altını destekleyeceğini söylerken şunları aktardı:
"Bin 830 dolar üzerindeki atakların gram altın fiyatına da destek vereceğini görebiliriz. Bin 830 doların üstüne çıkarsa ons altın, gram altın da bin 100 aralığına gelir"

GRAM ALTIN NEDEN 1.450 TL OLMADI?

ram altının fiyatının 1.450 TL'ye yükseleceğini açıklayan Memiş, bu tahminin neden gerçekleşmediğini resmen açıkladı.

Bu yılla alakalı gram altın için bin 450 lira bir beklentisinin olduğunu belirten Memiş, "Dışarda ons altını serbest bırakmadılar. Yoksa şu an gram altın bin 450 liraydı. Altın enflasyondan, resesyondan beslenir. Burada tamamen bir tezat vardı. Normalde dolar TL 20 lira seviyesinin üstünde. Hem kur hem de ons altın baskılanıyor." ifadelerini kullandı.

Emekli olmayana her ay maaş! Üstelik Ocak ayında zam müjdesi verildi! İşte detaylar!
Altın 1300 TL mi olacak? Uzmanı resmen açıkladı! Altın bu kadar olacak! Hemen buraya bakın, sonra keşke demeyin!
Akaryakıtta son durum ne! İşte 18 Aralık Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!