Altın & Gümüş

Gram altın rekordan rekora koşarak baş döndürüyor! 2023 yılında altın bu kadar olacak!

Gram altın yatay seyirden yükselişe geçti ve rekor seviyeyi gördü. Altına yatırım yapan vatandaşlar altın yükselecek mi, altın düşecek mi? sorusuna yanıt arıyor. Altın rekor üstüne rekor kırarken 2023 yılı için uzmanlardan kritik uyarılar geldi.080 TL’den tamamladı

Önceki gün, altının ons fiyatı yükselişe geçti ve bu yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü 1.080 TL’den tamamladı. Tüm zamanların en yüksek rakamını gören altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe de düşüş ile başlamasının ardından 1.079 TL seviyesinde işlem gördü. Altının ons fiyatı dün yüzde 1,16 yükselmesinin ardından bugün de 1.814 dolardan alıcı buluyor.

Küresel piyasalarda resesyon ve enflasyon ikilemi takip edilirken bu durum fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya da devam ediyor. ABD'de tahvil piyasasındaki resesyon fiyatlamaları 2000 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Açıklanan veriler ekonomik aktivite ile ilgili karışık sinyaller vermeyi sürdürüyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 80 ihtimal ile bu ayki toplantıda 50 baz puan faiz artırması beklenirken, 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali de yüzde 20 seviyesinde kaldı.

 

FED BAŞKANI JEROME POWELL’DAN PİYASAYA FAİZ MESAJI

Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü Washington’daki Brookings Enstitüsü’nde yaptığı açıklamada Fed’in faiz artırımlarının hızı ile ilgili kritik bir bilgi verdi ve faiz artırımlarının Aralık ayı kadar kısa bir sürede azaltabileceğini ifade etti.

FED’den gelen bu açıklamanın etkisiyle gram altın hızla değer kazanmaya başladı. Bundan sonra da altının nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

HSBC’DEN 2023 YILI İÇİN ALTIN TAHMİNİ

HSBC’deki uzmanlar gram altının 2023 yılının başlarında savunmada kalmasını ve yıl ilerledikçe yukarı yönlü seyir izlemesini bekliyor. Uzmanlar, “Küresel büyümenin neredeyse dip yaptığı, faiz oynaklığının rekor kırdığı ve risk duyarlılığının arttığı bir ortamda, doların 2023 yılında zayıflaması muhtemel. Zayıf bir doların, altın fiyatları için olumlu olacağını düşünen uzmanlar dolar yerine altına yatırım yapmanın daha çok getiri sağlayacağı görüşünde.

Gram altın 1069 lira seviyelerinde seyrine devam ediyor.

Son hesaplamalar yapıldı! En düşük memur maaşı bu kadar olacak!

Bankalar peş peşe açıkladı! İşte Garanti Bankası emekli promosyon tutarı!

İş Bankası promosyonda rakip tanımıyor! Rekor promosyon ödemesi almak için son günler!