Altın & Dolar

Gram altın rekorun ucundan döndü: Yatırımcılar heyecanla o saati bekliyor!

ABD'de dün açıklanan enflasyon rakamları sonrası Fed'in faiz artırımı yapacağı yönündeki beklentiler gram altının rekorun ucundan döndürdü. Peki altın fiyatları bugün ne olacak? Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları ne olur? Yatırımcılar heyecanla o saati bekliyor. Dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra Fed'in fazi artırımına gideceğin dair gelen sinayaller altın fiyatlarını etkiledi

Altın fiyatları bugün rekorun ucundan döndü. Dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra Fed'in fazi artırımına gideceğin dair gelen sinayaller altın fiyatlarını etkiledi. Bugün Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları ne olur? Yatırımcılar heyecanla o saati bekliyor.

YATIRIMCILAR HEYECANLA O SAATİ BEKLİYOR!

Altın ve döviz piyasalarının gözü bugün FED faiz kararında olacak. Koranavirüsün nedne olduğu arzsıkıntıları ve sorunlar geçen şubat ayında başlayan Rusya Ukrayna savaşı ile birelikte emtia fiyatlarında sert yükselişler getirdi. 

Fed'in yükselene enflasyonla mğcadele edebilmek için faiz oranlarını geçen yılın mart ayından bu yana artırmaya devam ediyor.

ABD’de mayıs enflasyonu yüzde 4’e gerileyerek 2 yılın en düşük seviyesini gördü.

Fed son toplantısında faizleri 25 baz puan artırarak yüzde 5.25 seviyesine çıkarmıştı. Fed’in politika metninde ilave faiz artışlarına işaret eden ifade çıkarılmıştı.

Fed Haziran ayı faiz kararını bugün saat 21:00'da gerçekleştirecek. Fed'in faiz kararına göre piyasalar şekillenecek.  Altın yatırımcısının gözü bugün açıklanacak Fed faiz kararında. 

Peki Fed faiz kararı öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? 14 Haziran Çarşamba altın fiyatları ne kadar?

GRAM ALTIN REKORUN UCUDAN  DÖNDÜ!

Yurt içi piyasalarda gram altındaki yükseliş trandi devam ediyor. Dün 1486 liradan açılan gram altın 1499 lirayı görerek rekor kırdı. Zirve seviyeyi gördükten sonra düşüşe geçen gram altın 1465 liraya geriledi. Gram altın günü 1476 liradan kapattı.

Bugüne 1476 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1481 liradan satılıyor.  Gram altında gün içerisinde en düşük 1474 lira, en yüksek ise 1484 lira seviyeleri görüldü.

Haftanın üçüncü işlem gününe 1943 dolardan başlayan ons altın ise şu dakikalarda hafif yüselişe geçerek 1947 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1942 dolar, en yüksek ise 1949 dolar seviyeleri görüldü.

Altın taş üstünde taş bırakmadı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları
Gram altının 1.500 TL'yi geçeceği tarih belli oldu! Geri sayım başladı! Altın alıp satmak isteyenler bu habere dikkat!