Altın & Gümüş

Gram altın ve dolar bir anda fırlayacak! Ünlü ekonomistten yatırımcıların elini ayağını dolaştıracak tahmin

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ''Gram altın 2000 lira, dolar 40 lira olacak'' dedi ve tarihi verdi. Dolar ve altın yatırımcılarını acele edin diyerek uyarı yaptı...Gram altın için 2000 lira, doların 40 lira olacağını söyleyen Selçuk Geçer tarihi duyurdu

Her açıklamasında dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer altın ve dolar almak isteyenleri ve yatırımcılara uyarıda bulundu. Gram altın için 2000 lira, doların 40 lira olacağını söyleyen Selçuk Geçer tarihi duyurdu.

Selçuk Geçer gram altın ve dolar kurunda en uç seviyeleri açıklayarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer: "İstanbul Enflasyonu 24 yılın en zirvesine yükselmiş halde. Enflasyon yüzde 99,11 oranına geldi. Temmuz ayı ile gelen enflasyonda bu durumda. 2 gün sonra açıklanacak olan enflasyon yüzde 90'ların üzerine çıkacak. Bunun dolara euroya altına etkisi nasıl olur? Bu işin toparlanması olur mu? Bunları sizler için anlatacağım." diye konuştu.

"FED faiz oranlarını yükseltti. Bu artış da hızla sürecek. Buna Amerika'daki enflasyon göstergesinden görebiliyoruz. Önümüzdeki aylarda 75-75 devam eder. Eylül ayında yapılacak olan faiz toplantısı Ağustos ve Eylül ayı baz alınacak. 100 baz puan da masada. Resesyon riski konuşulduğu için 100 baz puan yükseltmedi. Ertesi gün Amerika'da teknik resesyon duyuruldu."

"FED faiz kısmaya gitmez. Bizim açımızdan önemi ise dolara olan eğilim gittikçe artacak. Bir kaç gündür dolara olan eğilim azalırken, altına olan eğilim yükseldi. Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test eder. Dolar 20 TL ons altın 1800 seviyesine geldiğinde. Altın yükselmeye devam eder. Tetikleyen çok önemli bir mesele mevcut.

Çin ve Tayvan gerginliği. Amerika'nın Tayvan ile bağlantısı. Bu çok kritik. Dünya Rusya-Ukrayna krizinden daha sert savaş ortamına geliyor. Bu Kore ya da Vietnam gibi değil. Bu Doğu batı savaşına çevrilme ihtimali var. Ticaret savaşı artabilir. Bu da enflasyonun artmasına neden olur. Arz talep zinciri kırılması yaşanır. Türkiye bu sürece hazır değil maalesef."

GRAM ALTIN 2000 LİRA OLACAK

Bu gerilimin artması halinde altın 2000 liraya atar. Dirençleri zorlar. Türkiye makro ekonomi alanında çok iyi durumda değil.

Ekonomik güven 17 yılın en dip seviyesine geldi. Bu dönemde en değerli şey nakit olarak duruyor. Nakitte kalanlar şanslı olur. Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak olabilir. Dikkatli olmanız gerek.

DOLAR 40 LİRA OLACAK

"Geçen aya göre açıklanan enflasyonun doların 37 liraya denk gelmesi. Açıklanacak olan enflasyon ise 40 lirayı görebilir. Eğer bu toparlanmazsa 100 liradan toparlanmanız zor olur. 1994 yılında yapıldı. 8 bin liralık dolar kuru 48 bin liraya yükseldi. Sonra 1 milyon 600 liraya yükseldi. E nasıl geri düştü diyeceksiniz? Sıfırlar atılarak. Dolar gerilemedi. Özellikle 2012 yılında bol para gelince bunlar meydana çıkıt. Ne zaman Bernanke ben sıkı para politikasına geçiyorum dedi dolarda yükseldi"

"Artık güçlü Türk Lirası yok maalesef. 18 milyon liranın dibinde olan bir dolar kuru mevcut. Hatta siz bu ülkede bunu yaparak bu ilizyonla bu pazarın yabancılara geçmesini sağladı ve korkunç fakirliği beraberinde getirmiş oldu" ifadelerini kullandı.