Ekonomi

Gram altına yatırım yapanlar mutluluktan yerlerinde duramayacak! Altın bu rakama gelecek!

Nisan ayından bu yana durağan bir seyir izleyen gram altın yatırımcısı tedirgin etmişti. Ancak Kasım ayı başından itibaren ibre tersine döndü. Gram altın yukarı yönlü bir grafik çizmeye başladı. Peki gram altının yükselişi devam edecek mi? Gram altın kaç liraya kadar yükselecek.Nisan ayından bu yana yatay seyreden altında zirveye doğru beklenen atak başladı

Geleneksel yatırım aracı olan altının kaç lira olacağı merak ediliyor. Nisan ayından bu yana yatay seyreden altında zirveye doğru beklenen atak başladı. Fed’in faiz kararını açıklamasının ardından yükselişe geçen gram altın, öncelikle psikolojik sınır olarak kabul edilen bin lira seviyesini gördü daha sonra da hızla değer kazanmaya başladı.

8 Kasım 2022 saat 22:04 itibarıyla 1024 lira seviyelerinde olan gram altının beklenen zirveye doğru tırmanması bekleniyor.

Yatırım uzmanlarının aylardır uyarılarda bulunduğu gibi bin liranın altında alım fırsatı sunan gram altın para piyasalarındaki gelişmelere paralel olarak yükselmeye devam edecek.

Ekonomistler altına yatırım yapanların hiçbir şekilde kaybetmeyeceği görüşünde adeta birleşmiş durumda.

Ancak burada kritik bir noktaya dikkat etmek gerekiyor.

Altına yatırım yapanların uzun vade beklemesi daha fazla kazanmaları açısından büyük önem taşıyor.

GRAM ALTIN KAÇ LİRAYA KADAR YÜKSELECEK?

Altın ile ilgili değerlendirmeleri dikkatle takip edilen isimlerden olan ekonomist İslam Memiş, altın fiyatları için beklediği zirveyi açıkladı.

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!

Memiş’e göre gram altın haziran ayına kadar 1600 lira seviyelerine kadar yükselecek. Fed’in faiz kararından sonra değerlendirmelerde bulunan Memiş, altında zirveyi görmek için 2023 Haziran ayını beklemeye bile gerek olmayabileceğini söyleyerek gram altın yatırımcısını heyecanlandırdı.

Gram altının seyri için takip edilen önemli verilerden biri ABD’den gelecek enflasyon rakamları. Perşembe günü açıklanacak enflasyon verilerinin altın piyasasını ciddi anlamda etkileyeceğini ifade ederek dikkatleri Perşembe gününe çekti.

Peki 8 Kasım 2022 çeyrek altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar?

Serbest piyasada çeyrek altın 1.669 liradan alınarak 1686 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını ise 6656 liradan alınıp 6724 liradan satışa sunuluyor. 3329 liradan alınan yarım altın, 3374 liradan satılıyor.

 

Hepsi Burada'da efsane kasım fırsatı! Sadece 24 saat sürecek indirimleri kaçırmayın! 8 Kasım 2022 fiyat listesi…

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

KPSS şartı aranmadan personel alınacak! İşte başvuru tarihleri ve başvuru şartları…