Kent Haberleri

Gram altında 2022’nin zirvesi! Bir haftada resmen uçtu, altını olanlar bayram ediyor!

Gram altın fiyatlarındaki son bir haftada yaşanan yükseliş, altın yatırımcısını mutluluktan uçurdu. Beklendiği gibi yükselişe geçen gram altın, 2022 yılının zirvesini gördü. Peki gram altın fiyatlarında son durum ne? Çeyrek altın kaç lira?ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Kasım ayı başında açıkladığı faiz kararında faizi 75 baz puan artırması sonrasında da ABD’den gelen enflasyon verileri altının yükselişini hızlandırdı

Nisan ayından beri durağan ve aşağı yönlü bir grafik çizen gram altında ibrenin yönü değişti ve gram altın beklentiler doğrultusunda yükselişe geçti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Kasım ayı başında açıkladığı faiz kararında faizi 75 baz puan artırması sonrasında da ABD’den gelen enflasyon verileri altının yükselişini hızlandırdı.

Gram altın ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararından sonra yönünü yukarı çevirerek psikolojik sınır olarak kabul edilen 1000 lira sınırını aşmıştı. Kasım ayının ilk haftasından yükseliş trendine giren gram altın, ABD’den gelen enflasyon verilerinin de rüzgarıyla daha da yükseldi ve 1054 liraya kadar çıktı.

GRAM ALTIN NE ZAMANA KADAR YÜKSELECEK?

Peki gram altının yükselişi devam edecek mi? Gram altın kaç liraya kadar yükselecek? sorularının yanıtları da merak ediliyor. Altına yatırım yapanlar gram altının geleceğini araştırıyor.

Ekonomistlere göre gram altın bundan sonra uzun bir süre aşağı yönlü hareket etmeyecek. Yükselişini daha hızlı ve daha kararlı bir şekilde sürdürmesi beklenen gram altında tarihi zirve beklentisi güçlü bir şekilde dillendiriliyor. Gram altının 1200 direnç sınırını aştıktan sonra kademeli olarak 1400 sonra da 1600 liraya kadar yükselmesi bekleniyor.

GRAM ALTIN İÇİN BEKLENEN ZİRVE HEYECANLANDIRIYOR

Gram altın için beklenen zirve 1600 liranın da üstünde. Bu değerlendirmeler altın yatırımcısını heyecanlandırırken altını 1000 liranın altındayken alanların keyfine diyecek yok.

Peki gram altın kaç lira, çeyrek altın ne kadar?

Serbest piyasada gram altın bin 54,51 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın ise bin 687 liradan alınarak bin 734 liradan satılıyor.

Serbest piyasada 6 bin 744 liradan alınan cumhuriyet altını , 6 bin 915 liradan satışa sunuluyor. Yarım altın da 3 bin 373 liradan alınarak 3 bin 469 liradan satılıyor.

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Kulislerde bu rakam konuşuluyor! İşte asgari ücrete beklenen zam!

EYT’lilere Ocak 2023 müjdesi: İlk maaşın ödeneceği tarih belli old