Altın & Gümüş

Gram altında 40 yılda bir gelen fırsat!

Evet yanlış duymadınız. Gram altında 40 yılda bir gelen fırsat diyerek açıklandı. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş detayları anlattı. İşte detaylar... Altın hala günümüzde de vatandaşların ileriye dönük yatırım araçları arasında yer alıyor

Altın alan vatandaşlar geçmişte ciddi karlar elde etti. Altın hala günümüzde de vatandaşların ileriye dönük yatırım araçları arasında yer alıyor. Altın her geçen gün değerini artırırken, para piyasaları uzmanı İslam Memiş altında uzun zaman sonra yeniden ayağımıza gelen fırsat hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon baskısının hafifleme beklentisi küresel piyasaları pozitif yönde etkiliyor. Uluslararası piyasalarda FED’in daha fazla sıkılaştırmaya gideceği düşünülmesine rağmen ABD’de tahvil getirilerinin düşmesi ve doların zayıflamasından kaynaklı yeniden yükselişe geçti. Ons altın da bu sebeple Haziran ayından bu yana ilk kez 1955 dolar seviyesine yükseldi. Ons altından destek alan gram altın Dolar/TL paritesiyle birlikte 1.644 TL seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

KENDİ KANALINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

Kişisel Youtube kanalında dikkat çeken bir video paylaşan Finans Analisti İslam Memiş, yarın saat 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verisinin sonrasına dikkat çekti. Borsa, dolar, gram altın ve gram gümüş tahminlerini sıralayan Memiş, "ABD'de bu çarşamba 15:30'da enflasyon verisi açıklanacak. Bunun da yüzde 3.2'ye kadar gerilemesini bekliyorum. En son açıklanan yüzde 4 civarındaydı. Piyasalarda genel kanı da bu şekilde. Enflasyon tarafındaki gerilemeyle birlikte piyasalarda çarşamba günü, 15:30'dan sonra mutlaka bir dalgalanma olacaktır ama bu dalgalanma belirlenen bant aralığını bozmayacaktır" diyerek uyarı yaptı.

Altın fiyatları için Memiş, henüz riskin geçmediğini belirtti. 1895 ve 1860 dolar bant aralığını takip edeceğini söyleyen Memiş, "1952 dolar üstünde kapanış göremeyebiliriz" dedi. Gram altında ekran ile serbest piyasadaki makas aralığının yeniden açıldığını belirten Memiş'in tahmin ve yorumu şu şekilde:,"Dolar/TL kuru ve ons tarafı yatay seyrettiğinden gram altın da belli bir bant aralığında kalmayı sürdürüyor. Ancak gram altında mutlaka makas aralığına dikkat etmeli! Çünkü makas aralığı tekrar geri döndü.