Kent Haberleri

Gram altında dev rekor gelecek! Tarih resmen verildi! Hemen bakmayan sonra aklını kaçırır!

Gram altın  tarihi rekorlar kırdı. Yeni seviye o zaman geliyor! Görülmemiş rakam için kum saati ters çevrildi! İşte ayrıntılar... Altın yatırımcıları, 2023'te altın fiyatının nasıl bir hareketlilik yaşanacağını merak ediyor

Gram altın fiyatları yeni yılda tarihi rekorlar kırmaya devam ederken, altın yatırımcıları bu hareketi endişeyle izliyor. Altın yatırımcıları, 2023'te altın fiyatının nasıl bir hareketlilik yaşanacağını merak ediyor. İşte detaylar…

 

Yeni yıl başlamadan gram altın fiyatında hareketlilik başlamıştı. Ancak yeni yılın başlamasıyla birlikte gram altın fiyatları rekor kıran seviyelere geldi. Tarihi rekorlar kıran gram altın yatırımcısı hem mutlu oldu hem de hangi yolu izleyeceğini merak etti. Konu ile ilgili olarak Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararları merakla bekleniyor. Art arda aylarca süren faiz artırımlarının ardından Fed, son aylarda faiz artırımlarını hafifletmeyi hedefliyor. Bu bağlamda geçtiğimiz ay 50 baz faiz artışı yapan FED’ in bu ay gerçekleştirilecek toplantıda faiz artışını yine 50 baz arttırması beklenmektedir. Dolayısı ile gram altın fiyatları da yükselmeyi sürdürecek.

Küresel pazar eğilimleri, yerel ve uluslararası ekonomik olayları etkiler. Asya'ya baktığımızda, piyasaların Fed Yönetim Kurulu toplantısına odaklanması ile birlikte Çin'de devam eden koronavirüs ve sıkı önlemlerin devam ettiğini söyleyebiliriz. Asıl endişe, Çin'deki salgının diğer ülkelere sıçraması ve bunun sonucunda ortaya çıkan kapanmaların tedarik zincirlerini kesintiye uğratması. Diğer yandan her ne kadar 6 – 7 Ocak 2023 tarihlerinde Rusya ateşkes ilan etmiş olsa da devam eden bir Rusya – Ukrayna savaşı var. Bu savaş ile Türkiye’ nin en büyük ticaret ortağı Avrupa Birliği üyesi ülkelerinde ortaya çıkan enerji krizi ekonomik kriz ile birleşti. Ayrıca Rusya devlet başkanı Putin’ in petrole tavan fiyat uygulaması da yatırım araçlarını etkilediği söylenebilir.

 

Gram Altın 1400’ leri Görecek!

Yeni yılda gram altının fiyatı tarihi rekorlar kırmaya başlarken, altın yatırımcıları 2023 yılında gram altının nereye gideceğini merak ediyor. Yaşanan hareketlilik ile beraber gram altın fiyatlarında düşüş olup olmayacağı da merak konusu olup araştırılıyor. Konu ile ilgili Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, “1825 dolar seviyesinde yılda başlayan ons altın 1885 dolarlara kadar yükseldi” dedi. Memiş daha sonra şunları ekledi:

 “özellikle hem resesyon, spekülasyon, jeopolitik dişler tarafından beklentimiz oldukça yüksek. Bu da ons altın yıl içerisinde iki bin dolar seviyesi üzerine ataklar gerçekleştirebilir. Gram tarafı pozitif yönde etkilenebilir ve gram altın TL fiyatında orta ve uzun vadede 1300’ lü, 1400’ lü rakamları konuşabiliriz” 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Özellikle altın borcu olan vatandaşlarımız düğün yapacak olan vatandaşlarımızın da önümüzdeki haftalarda öngördüğüm bu geri çekilmeleri bir fırsata çevirebilir. Özellikle altın borçlanacak olan vatandaşlarımızın da yıl içerisinde altın fiyatlarını yine değer artışlarını göz önünde bulundurması gerektiğini düşünüyorum” tavsiyesinde bulundu.

Küresel trendlere ve uzman açıklamalarına baktığımızda gram altının yeni yılın ilk aylarında artmaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Genel olarak altın gram fiyatının zaman zaman yaşanan aksiliklere rağmen tarihi rekorlar kırmaya devam ettiği söylenebilir. Bu nedenle, küresel pazar trendlerini takip etmek gerekir. Bu durum yatırım araçları ve altının gram fiyatına etkisi açısından önemlidir.

Yapı Kredi'den son dakika kampanyası! Başvuran havalara uçuyor!
Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak son dakika müjdesi! Başvuranlar anında 5.671 TL para alacak!
Altın bugün ne kadar? 12 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!