Altın & Dolar

Gram altında rakam verildi: Uzmanlar gram altın için 2 bin TL'yi işaret etti! Son dakika! 

Gram altındaki son durum merak ediliyor. İki uzman isim gram altının 2 bin liraya yükseleceğine dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...  Altın fiyatları geçtiğimiz günlerde 1

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri ve altının yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Altın fiyatları geçtiğimiz günlerde 1.719 TL ile iki ayın zirvesine ulaştı ve ardından geri çekildi. Altın, haftanın son işlem gününde 1.700'lerde seyrediyordu. 

Yatırımcılar 'Altında yükseliş devam edecek mi, altın yeniden alım fırsatı verir mi?' sorularının yanıtlarını merakla araştırıyor. 

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatkları ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. 

Gram altında rakam verildi: Uzmanlar gram altın için 2 bin TL'yi işaret etti! Son dakika!

Gazete Vatan'da yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın geçtiğimiz aylarda açıkladığı faiz kararının ardından, altın resmen uçuşa geçmişti. Geçtiğimiz perşembe günü açıklanan son faiz kararının ardından ise herhangi bir tepki gelmedi. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altın ile ilgili çok önemli mesajlar verdi. İslam Memiş, söz konusu açıklamasında Olumlu bir trend beklemiyorum. Dolar tarafında en iyi rakam bugünkü koşullarda 26,60 lira. Düşüşleri de alım fırsatı olarak değerlendirir yatırımcılar" diyerek, genel trendin yukarı olduğunu dile getirdi. 

Gram altında, kısa vadede 1.800 lira direncinin izleneceğini aktaran İslam Memiş, "Borsanın altına kıyasla daha yükselişi var. Döviz ve altın şu anda yüksek" açıklamasında bulundu. 

İslam Memiş, altının uzun vadeli bir yatırım  aracı olduğunun altını çizerek, "Altını alan yıllık bazda kazanır. Şu an 1750 TL'den altın alan 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum" şeklinde konuştu. 

Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemenin yararlı olduğunu dile getiren Memiş, "Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım" diyerek, ciddi bir belirsizlik olduğunun altını çizdi. 

Gram altında rakam verildi: Uzmanlar gram altın için 2 bin TL'yi işaret etti! Son dakika!

ALTINDA TREN KAÇTI MI? 

Altın ve para piyasaları uzmanı Yıldırımtürk de altın fiyatlarını değerlendirdi. Yıldırımtürk, konu ile ilgili açıklamasında "Seçim öncesinde 21 lira olan doların bayram sonrasında 26 liraya geldiğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde Turizm gelirleri dışında yeni bir döviz girdisinin ihtimalinin zayıf olması sebebiyle doların 27,5 lira seviyelerine geleceğini ifade edebiliriz" şeklinde konuştu ve altında geri çekilme olup olmayacağını açıkladı. 

Altında gelecek günlerde çok fazla bir çekilme olmasını beklemediğini vurgulayan Yıldırımtürk, "Gram altının 1600 seviyelerinin altında geleceğini çok fazla düşünmüyorum. Çünkü dışarıda ons altın fiyatında düşüş olsa bile iç piyasada dolar/TL çarpanı sebebiyle dış piyasadaki geri çekilmeyi içeride hissedemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yıldırımtürk, iç piyasadaki altın fiyatlarında yeni rekorlar geleceğine dikkat çekti ve "Önümüzdeki günlerde 1650 lira seviyesi geçildikten sonra 1700 lira, ardından 1750 seviyeleri ve sene sonu itibarıyla da gram altında 2 bin lira seviyelerinin görülme ihtimali var" açıklamasında bulundu. 

İç piyasada güven ortamının artması halinde ve  vatandaşın 'enflasyonun artmayacağına ve düşme eğilimine giriyor' inancına sahip olması durumunda, altın fiyatlarının doyum noktasına ulaşabileceğini aktaran Yıldırımtürk, "Bunun içinde bu doyum noktasına ulaşmanın henüz zamanı olduğunu düşünüyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Emeklilerden 4 bin lira ek zam talebi! Emekli maaşları yükselecek mi? Emekliler Derneği açıkladı!

Dikkat! Borç yapılandırmada ilk taksit için son bir hafta

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Memur, işçi ve emekli maaşlarında uçurum: Kimin maaşı kaç lira oldu? Hemen bu rakamlara göz atın!