Kent Haberleri

Gram altında şimdi de faiz bombası! Peş peşe açıklandı, duyan buz kesti! Altını olanlar hemen bakın!

Gram altında şimdi de faiz bombası! Peş peşe açıklandı, duyan buz kesti! Altını olanlar hemen bakın!  ABD’de güçlü seviyede gerçekleşen istihdam verilerinin ardından enflasyon da beklentinin üzerinde gelince altın piyasasında görünüm bozuldu

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmesi milyonlarca yatırımcı ve altını olan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 

ABD’de güçlü seviyede gerçekleşen istihdam verilerinin ardından enflasyon da beklentinin üzerinde gelince altın piyasasında görünüm bozuldu. ‘Tahvil sat, dolar al’ sinyali gönderen bu veriler, ons altını birkaç gün içinde 1960 dolardan 1835 dolara getirdi. Bu düşüş gram altın fiyatlarında da görüldü. 

Uzmanlar altın için kritik bir dönemden geçildiğine ve kısa vade içinde düşüş eğiliminin sürebileceğine ilişkin uyarılarda bulunuyor. 

Fed’in beklentilerin üzerinde faiz artırımlarının yolunun açılması  altında satış baskısının devam edebileceği anlamı taşıyor. 

Şu an için ABD’nin toplam politika faizi yüzde 4.50-4.75 aralığında ve Fed tarafından gelen açıklamaların tonu gittikçe daha sert bir hale geliyor. 

Gram altında şimdi de faiz bombası! Peş peşe açıklandı, duyan buz kesti! Altını olanlar hemen bakın!

Ekonomimcom'dan Evrim Küçük'ün haberine göre; New York Federal Rezerv Başkanı John William işgücü piyasasının bu denli güçlü olduğu bir ortamda enflasyonun beklentilerin ötesinde uzun bir süreliğine yüksek kalabileceğine, bu nedenle de politika faizini gerektiği kadar yükseltmeye devam etmeleri gerektiğine dikkat çekiyor. 

Deutsche Bank daha önceki değerlendirmelerinde Fed’in 2023 yılı için toplam politika faizini yüzde 5.1 ile zirve seviyeye kadar yükseltebileceğine dikkat çekerken; artık bu zirvenin yüzde 5.60 seviyesine kadar çıkabileceği yorumları da gündeme geliyor. 

Deutsche Bank’in ABD’li uzman ekonomisti Matthew Luzzetti’nin özellikle en azından önümüzdeki iki ayda enflasyonun yüksek seviyelere geleceğine ilişkin değerlendirmeleri dikkatleri çekti. 

Dünya çapında ve özellikle ABD'de faiz oranlarının daha uzun süre yüksek duracağı ve küresel büyümeye ve paladyum talebine zarar vereceği beklentisi gri metalin fiyatına darbe vurdu ve fiyatlar ons başına 1.460 dolara kadar inerek 4 senenin en düşük seviyesini gördü. 

En son Şubat 2019 ve Ağustos 2019 tarihlerinde bu seviyelere düşen paladyumda son 1 aylık kayıp yüzde 16’yı geçti. Fiyatların gerilemesine, otomobil üreticilerinin daha ucuz platini tercih etmesi de etki ediyor. Bank of America, paladyumda geçtiğimiz seneki ortalama 2.126 dolardan bu yıl ons başına 1.865 dolardan işlem görüleceğini tahmin ediyor. 

Gram altında şimdi de faiz bombası! Peş peşe açıklandı, duyan buz kesti! Altını olanlar hemen bakın!

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN NE OLACAK? 

Fiyatlarda 1.835 dolara ulaşan düşüşün kritik olduğu ifade ediliyor. Teknik analizler 1.616/1.960 artışının Fibonacci 38.2 düzeltmesine gelindiğini gösteriyor. 

Uzmanlara göre, önemli düzeltme noktalarından biri olan bu bölgenin dikkatle izlenmesi gerekiyor. Değerli metal analisti Gary S.Wagner, gerilemenin 1.815-1.805 aralığına sarkabileceğine ilişkin uyarıda bulundu.

Daha aşağıda destek seviyeleri olarak 1.790 ve 1.775 dolar yer alıyor. Artışların gündeme gelmesi durumunda ise ilk direnç durakları 1.842 ve sonrasında 1.860-1.865 bölgesi şeklinde işaret ediliyor. 

Ons altında yaşanan gerilemelerin eşliğinde gram altın fiyatlarında da gerilemeler yaşanıyor. 

Dün öğle saatleri itibariyle 1115 dolarda olan fiyatta 1103-1092 Türk Lirası destek şeklinde belirtiliyor. 

Fakat içeride fiyatların belirlenmesinde ons altının yanında dolar kurunun izlenmesi önem arz ediyor. Kurda meydana gelecek yukarı yönlü hareketin gram tarafına alım sağlaması tahmin ediliyor. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı resmen açıkladı! Net karar verildi! Euro böyle olacak! Cebinde 1 euro bile olanlar acil...

Dolar kurunda resmen 7 şiddetinde deprem! Tek tek açıklanan bu rakamı görenler resmen mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

Altının Efendisi İslam Memiş bir bir açıkladı, duyanın resmen nutku tutuldu! Gram altın bu tarihte tam 5 bin lira olacak