Altın & Gümüş

Gram altında vurgun dönemi! Altın kahini İslam Memiş tarih verdi

İslam Memiş, gram altın ile ilgili kritik bir tahmin yaptı. Memiş, dolar ve borsa için de analizler yaptı. İşte tüm detaylar...İşte tüm ayrıntılar

Piyasalardaki gelişmeler konusunda haziran ayı uyarısı yapan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın, dolar, gram gümüş fiyatları ne olacak?" sorularına yanıtladı. İşte tüm ayrıntılar...

TV100'deki yazısında altın fiyatları, dolar, Bitcoin değerlendirmeleri yapan İslam Memiş, "FED ne planlıyor? Dolar ne kadar yükselir? Altın fiyatları ne olacak? Bitcoin hangi seviyelere çıkar?" sorularını yorumladı.

İslam Memiş, FED'in mayıs ayı toplantısında piyasaların beklentisinin karşılandığını ancak beklenilen aksiyonun oluşmadığını ifade etti. Yatırım araçlarında keskin bir yön kırılımı olmadığını belirten İslam Memiş, "Enstrümanlarda aynı bant aralıkları hâlâ geçerli" diye konuştu.

SEÇİMDEN SONRA DOLAR YÜKSELİR Mİ?
İslam Memiş, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Özellikle FED, 3-4 hafta sonra dolar karşısındaki her şeye son bir tokat vurmayı planlıyor. Bu planla birlikle dolar endeksi (dxy) 103,50’ye yükselir, ons altın (xau/usd) 1.910 dolar, ons gümüş (xag/usd) 23,80 dolar, EUR/USD paritesi 1,0850, Bitcoin 25 bin dolar seviyelerine geriler.

Neden bu baskılanmayı sürdürüyorlar?

Çünkü yaz tatili için zaman kazanmayı planlıyorlar.

Mayıs-haziran baskılanırsa yaz tatiline girmek onlar için daha rahatlatıcı olacak.

Neden yaz rehaveti istiyorlar?

Resesyon kaçınılmaz, enflasyonun dönüşü engellenemez."

EURO MU DOLAR MI?

Doların bir yatırım aracı olduğunu düşünmüyorum çünkü bunların karşısında euro gibi sterlin

gibi diğer para birimleri varken yaz aylarında özellikle uluslararası piyasalarda dolar

seviyesine kadar geri çekilme öngörüyorum. Euro’yu dolara kıyasla daha cazip görüyorum.

BORSA UZUN VADEDE KAZANDIRACAK

Borsada şu anda yükseliş var 4436 puan seviyesinde. 4.500 puan seviyesi üzerinde kalıcı

olamadıkça bu yükselişlerin cılız olarak kalabilir ve özellikle borsa tarafında yatırımcıları son 3 aydır uyarıyorum. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar kazanır.

Çünkü bu yıl içerisinde yaz aylarında 6.000 puan seviyesine kadar yükselişler de görebiliriz.

Altın tarafına baktığımız zaman  altının ons fiyatı şu anda 2024 seviyesinde 2030 dolar

direncinden geri dönüyor yani altın yatırımcısı ons tarafında 1970-2030 dolar seviyesini takip etsin ama bir aylık süreç içerisinde 3-4 hafta içerisinde 1910 dolar seviyesine kadar sert bir satış olabilir bu da yaklaşık 110-150 dolarlık satışa tekabül eder.

GRAM ALTIN İÇİN RAKAM VERDİ

Gram altın TL fiyatının gerçek rakamı serbest piyasalarda 1389-1395 lira aralığında.  Yine bu yıl 1450 devamında 1550 lira seviyesine kadar bir yükselişin mümkün olacağını tahmin ediyorum ancak yine işçilik farkından dolayı bence altın tarafı biraz risk.

Altın yatırımcısının biraz farklı tercihlerde bulunması gerekiyor.  Kısa vadeli ons altın tarafındaki 1910 dolar destek seviyesini takip etsinler 1910 dolar destek seviyesinin karşısındaki rakam kaça tekabül ediyorsa buradan alabilirler.

Şu andaki konjonktürde bir sürpriz yok. Dolar tarafında 24-25 bandını beklemeye devam ediyorum Gram altın TL fiyatı da 1450-1550 lira bandını beklemeye devam ediyorum ancak seçimlerden sonra hükmet bir politika değişikliğine giderse Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir politika değişikliğine giderse tekrar bir yoruma ihtiyaç var.  Yatırımcının beklemesi ve süreci takip etmesi lazım…

KKM SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Kur Korumalı Mevduat Hesapları artmaya devam ediyor. Seçim meydanlarında bu sistemin hala destekleneceğine dair açıklamalar da geldi ama sürdürebilir bir pratik olmadığını düşünüyorum.