Ekonomi

Gram altını olanlar dikkat! İslam Memiş’ten altın piyasasını alt üst edecek tahmin!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altına dair bazı tahminlerde bulundu. İşte o detaylar!Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını bir kez daha vurguladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsaya ve altın piyasasına dair bazı tahminlerde bulundu. Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını bir kez daha vurguladı.

 

İşte İslam Memiş’in altın yorumu…

YÜKSELİŞLER DEVAM EDECEK!

İslam Memiş, "Borsanın bir aylık getiri durumunda pozitif ayrıştığını görüyoruz ama ülke ekonomisine katkı noktası tartışılır. Bu tarafta pozitif görünüm devam ediyor. Seçim ekonomisi belirlendiği için bu taraf destekleniyor gibi durmaktadır. Dolar TL serbest piyasalarda 18.28-18.31 lira aralığında. Gram altın TL ekranlarda 1007, banka ve serbest piyasalarda 1019-1023 lira aralığında. Euro dolar paritesi 1.0183 seviyesinde. Hızlı toparlanma ile haftaya merhaba dedi. Sterlin dolar 1.1680. Çünkü dolar endeksi haftaya düşüş ile başladı.

Petrol fiyatlarındaki pozitif görünüm sürüyor. Brent petrol varil fiyatı yine 93 dolar seviyesinde. Yıl sonu 120-140 dolar aralığı öngörümüz vardı. Yükselişlerin devam edeceğini öngörüyorum" şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN İÇİN TARİHİ AÇIKLAMA!

Altının ons fiyatı haftaya yükseliş ile başladı. Bu olumlu yükseliş için 1728 doların üzerinde iki gece kapanış olması gerekiyor. Şimdi ise 1724 dolarda olsa da 1728 üzeri iki kapanış olmadıkça buradaki görünümün pozitif olduğunu söylenemez. ABD'deki enflasyon verisi bu noktada önem arz ediyor. Açıklanacak veriyle birlikte hem emtia hem pariteler hem de doların seyrinde daha net tablo göreceğiz. Amerikan enflasyon verisi piyasalar için oldukça önemli. Buna göre Fed 20 ile 21 Eylül tarihinde yol haritası belirleyecek. Şahin tonda açıklamalar hız kesmeden sürüyor. Fed üyelerinden. 75 puanlık faiz artırımını destekliyoruz diyorlar. Fed'in 21 Eylül'deki 50 mi 75 mi beklentisi ne kadar 50 beklentisi yoğun olsa da trend 75'e doğru kayıyor. Gram altın TL yine makas aralığına dikkat edilmelidir.

TGRT Haber yayınında da yorum yapan İslam Memiş, gram altın için yıl sonu hedefinin halen geçerli olduğunu belirterek tüm emtiaların yükselme eğilimi içinde olduğuna dikkat çekti.

Gram altının geçtiğimiz günlerde 1.000 lira altına düşmesine rağmen yeninden yükselişe geçmesini değerlendiren Memiş, pozitif yükselişin devam ettiğini yineledi. “Yıl sonu itibari ile gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor” diye konuşan Memiş, dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altının konuşulabileceğini söyledi.

Nef arsa sistemi nedir? İşte detaylar!

TOKİ Muğla Yatağan 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Muğla Milas 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!